Alt du skal vide om energimærkning af bygninger

Der er mange ting der spiller ind, når det kommer til energimærkning af bygninger, du skal bl.a. vide hvornår hvad er lovpligtigt og selvfølgelig hvad det koster.

Hvad kommer vi ind på?

I det følgende indlæg kommer vi ind på:

 • Hvornår skal du have det
 • Hvad viser det?
 • Energikonsulenter
 • Hvordan skal det annonceres?
 • Hvad koster det?
 • Lovgivning

Hvornår skal bygninger energimærkes

Energimærkning af bygninger er lovpligtigt, formålet er at gøre energibruget synligt, der er krav ved;

 • Salg eller udleje
 • Nybyggeri
 • Offentlige bygninger over 250m2

Når en bygning skal energimærkes, skal det gøres af en energikonsulent, energikonsulenten vurdere boligens energitilstand, og placere boligen på en skala fra A til G. Energimærket viser dermed bogstavet energikonsulenten har placeret boligen i, samt en beskrivelse af muligheder, for at spare energi. Baggrundfarven repræsenterer selvfølgelig en passende farve til bogstavet.

Hvad er en energikonsulent?

En energikonsulent arbejder som sagt med udarbejdelse af energimærker til boliger, det kan forekomme i forbindelse med energisalg, nybyggeri m.m. Energikonsulenten udarbejder sit resultat ved sin vurdering af diverse installationer og bygningsmæssige forhold.

Annonceringen af energimærket

Energimærket skal altid være synligt ved annoncering kommercielt, ved salg, udlejelse eller overdragelse af ejendommen. Kommercielle medier omfatter bl.a. periodiske magasiner, ugeblade, TV & Radio, aviser eller på internettet.

Hvad koster det?

Prisen er jo altid en vigtig faktor at kende. Prisen afhænger selvfølgelig af størrelsen af bygningen du skal have energimærket. Prisen har en øvre grænse for hvor meget det må koste at få den energimærket, men her kan du få 3 uforpligtende tilbud, så du sikrer dig du får den bedste pris til energimærkning af din bolig.

Lovgivning

Som sagt er der kriterier for hvornår du skal energimærke din bolig, men der er også en række regler som energikonsulenten skal følge, og de fremgår alle i ’Håndbog for energikonsulenter’.

Men det skal du som forbruger ikke bruge til noget.

 

Inspiration til dit næste byggeprojekt

Der findes mange slags byggeprojekter til boligen. Men hvilke nogle af dem passer lige til dit hus? Det kan også være at du bare mangler ekstra inspiration til et byggeprojekt derhjemme.

Selve Huset

Det kan også være at dit byggeprojekt er et nybyggeri, det kan så være at du enten er i gang med det, eller at du har tænkt dig at starte, men du er ikke helt kommet over grænsen. Her er der lidt inspiration til, hvilke huse du kunne vælge at starte op med at bygge

 • Patriciervilla
 • Murmestervilla
 • Funkisvilla
 • Bungalow
 • Statslån hus
 • Modernistiske Villa
 • Typehus
 • Nyt Lavenergihus

Som du kan se, er der mange forskellige muligheder at vælge imellem ifølge med at nybyggeri, det kan både være med byggestil og hvilket ydermateriale der er taget i brug. Det kan derfor være svært at vælge imellem hvilket et du skal starte på.

Udendørs projekter

Til huset er der mange forskellige slags udendørs byggeprojekter du kan vælge imellem. Du kan bl.a. vælge at lave en terrasse, det kan være med enten træ eller fliser. Her er der en række andre eksempler på udendørs projekter.

Havegang

Hvis du har mange blomster eller træer i din have, kan det være en god ide at få en havegang. Havegangen bliver centrummet af din have, så du skal derfor sørge for at den bliver lavet ordentligt, du kan bl.a. bruge granitskærver som byggemateriale til din havegang.

Andet med granitskærver

Granitskærver kan også blive brugt som pyntesten, eller så kan du bruge det som et underlag til dit havebed.

Terrassen

Det største og mest almene udendørs projekt er selvfølgelig terrassen. Din terrasse kan bl.a. være lavet med fliser eller med træ. På din terrasse kan du f.eks. købe nogle havemøbler eller anlægge en sandkasse, der er selvfølgelig mange andre ting du kan gøre, da terrassen bare fungere som et godt underlag til dine udendørs aktiviteter.

 

Varme til en billigere pris

Varme er dyrt, men uden den kan vi ej heller leve. Derfor er det nødvendigt, at hvis man vil spare lidt penge, at man finder en god og billig metode, som kan erstatte den normale og traditionelle varme i huset. Varmepumper er et rigtig godt eksempel på dette, og de er uden tvivl også det bedste bud. Midtjyske el-center er eksperter i varmepumper, og hjælper med glæde til at montere og ordne alt for dig, samt forklare hvordan alt forklare og hvorfor man netop skal vælge varmepumper. Se mere om varmepumpe her.

En hurtig løsning

Varme er en nødvendighed, og der skal uden tvivl mange penge til, at der er varmt i huset. Derfor ønsker alle en gang i mellem at spare lidt penge, og det kan nemt gøres i gennem varmen i huset. Varmepumper kan nemlig bruges i stedet for normal varme, og de er så smarte, som de lyder. Det lyder dog også besværligt, men det er de tvært imod. De er nemme, billige og utroligt effektive, der får gjort jobbet bedre end normal varme ville. Derfor er det også en populær metode, som mange er begyndt at bruge her på det sidste.

Aldrig vil du vende tilbage til normal varme

Varmepumper er så effektive, at de sagtens kan bruges til erhverv, så vel som de altså kan bruges til privat. Derfor er de netop så smarte. Der er ingen tvivl om, at det er en virkeligt god investering og at det bestemt ikke er noget, du kommer til at fortryde eller ønske, at du ikke havde fået lavet. Der er nemlig en grund til, at de er så populære hos nogen mennesker. Man elsker simpelthen bare, at spare penge, så man tager den første mulighed der er for det. Varmen er et fantastisk godt eksempel på, hvor man præcis kan spare en hel del og få det samme ud af det.

Den gode pris på dine udendørs byggematerialer

Ifølge med et byggeprojekt er der mange forskellige byggematerialer, hvilke nogen skal du have? Og hvad koster tingene? Her kan du sammenligne priser på mange forskellige byggematerialer, så du sikre dig, at du får den bedste pris for dine byggematerialer. Dermed kan du sparer penge på nogle poster og nemmere holde budgettet.

Hvilke byggematerialer skal der bruges til hvilke byggeprojekter?

Du skal selvfølgelig bruge flere forskellige byggematerialer til dine forskellige byggeprojekter, men hvad for noget skal bruges til de diverse udendørs byggeprojekter? Nedenunder er der et par eksempler på hvad for noget byggematerialer du kan bruge til de forskellige udendørs byggeprojekter.

Byggematerialer til Haven

Der er meget forskelligt du kan gøre ved din have, du kan anlægge et blomsterbed, en havegang, eller lægge rullegræs i stedet for normalt græs.

Ved et blomsterbed skal du have et underlag, du kan bruge stabilgrus, granitskærver eller så kan du bruge muldjord fra en plantesæk. Eller så kan du bruge flis som underlag til dit blomsterbed, der er både barkflis og træflis. Du kan evt. også bruge tynde fliser eller galvaniseret jern til indkapsling af dit blomsterbed.

Byggematerialer til Terrasseprojektet

Til terrasseprojektet er der også mange forskellige materialer du kan bruge, afhængig hvad du vil gøre med din terrasse. Du kan selvfølgelig anlægge fliser, som et godt underlag, derpå kan du evt. lave en sandkasse til dine børn, hvori du kan bruge strandsand eller bare sandkassesand. Men du skal også bruge andet sand, du kan nemlig også bruge flisesand…. Til fliserne, det skal lægges ned imellem fliserne, som holder det stabilt.

Byggematerialer til Hegnet

For at bygge et hegn, er der ikke særlig mange materialer du skal bruge. Du skal vælge en materialetype til dit hegn, dernæst skal du nok bruge noget maling eller noget olie til dit træhegn. Da et hegn ikke skal bruge særlig meget vedligeholdelse, skal du, efter bebyggelsen, ikke bruge særlig meget mere.

Hvorfor vælge laminatgulv?

Laminatgulve til boligen findes i dag i et hav af forskellige varianter og udgaver. Vælger man et laminatgulv, kan der faktisk være en lang række af fordele ved, at du som boligejer vælger et laminatgulv til huset, fremfor at anvende andre gulvtyper.

Laminatgulve er for det meste nemme at rengøre og udover den daglige rengøring, skal gulvet ikke have nogen form for vedligeholdelse. Med et kvalitetslaminatgulv får man i dag et så slidstærk gulv, at det kan bruges i det meste af hjemmet, og flere af dem kan endda også bruges til erhvervsmæssige formål.

Hvis du beslutter dig for at dit nye gulv skal være et laminatgulv, er det først og fremmest vigtigt at finde ud af hviket udseende dit nye gulv skal have. Hvilken visuel femtoning ønsker du gulvet skal give boligen. Der findes mange typer af laminatgulve og lige så mange forskellige mønstre og designs.

Laminatgulve – Et godt valg i en travl hverdag

Når du vælger et laminatgulv som gulvbelægning, vil du få en gulvtype, der er let at rengøre, og herved sparer du meget tid i hverdagen. Gulvet skal blot fejes eller støvsuges og evt lige vaskes over. Mange vælger det samme gulv i det meste af huset, så der er en ensartethed i rummene. Vælger man det, kan det anbefales at vælge at købe et kvalitets laminatgulv, da det vil være mere slidstærkt. I rum som gang og køkkener vil der ofte være lidt mere trafik, og her skal man op i en lidt højere slidklasse, for at være sikker på at gulvet kan holde til hverdagens strabadser mange år frem.

Der findes mange forskellige typer af laminatgulve til huset

Som sagt finders der et væld af muligheder når det kommer til mønster og designs af laminatgulve. Man kan få laminatgulve der ligner planker og klinker på en prik og de kan være så autentiske, at man faktisk kan have svært ved at se, at det faktisk er et laminatgulv. Det handler bare om at finde det der passer bedst til ens hjem, og vælger du et kvalitets lamnatgulv, vil de også uden tvivl være meget autentiske og naturtro i deres designs og møstre. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser når det kommer til laminatgulve.

Priser på laminatgulve

Laminatgulve findes i mange forskellige prisklasser, men som med alt andet hænger pris og kvalitet jo som oftest sammen. Vil man have et kvalitetslaminatgulv der skal holde i mange år, eller vil man blot have noget der skal kunne holde i et par år? Markedet bugner af forskellige priser og det kan være ret forvirrende. Derfor er det altid en god ide at rådføre sig med nogle der har forstand på gulve, og som kan give den rigtige vejledning, og sikre man får det gulv, der passer til ens behov.

Billige belægningssten, der giver dit hus personlighed

Når man renoverer eller bygger nyt hus, er det vigtigt at alle dele af huset passer sammen. Belægningssten kan både bruges på terrassen eller i indkørslen, og give et fantastisk resultat. Belægningssten er nemme at håndtere, og kræver desuden ikke hjælp udefra. Belægningssten er noget for dig, som godt kan lide at arbejde selv og er interesseret i et gør-det-selv projekt. Belægningssten er som sagt nemme selv at belægge, og de kan nemt skabe et stilrent og symmetrisk look, som falder i harmoni med resten af huset. Find billige belægningssten her.

Billige belægningssten, der tager ingen tid at montere

Renovation kan tage tid, især hvis man lige har købt nyt hus. Er du interesseret i et moderne look, der falder i alles smag, og som også er meget efterspurgt i Danmark, så findes der et hav af udvalg af belægningssten til lige præcis dig. Selvfølgelig kan det være svært at vælge mellem, men man kan hurtigt skelne kvalitet fra skrammel. Billige belægningssten er heldigvis ikke så svære at finde, og naturligvis findes der tonsvis af tilbud. Belægningssten tilbyder et symmetrisk, ganske fint og perfekt look til enten din indkørsel eller til hvad end du har lyst til.

Derfor er belægningssten så smarte

Belægningssten er fleksible, og kan som sagt bruges til et hav af ting. Et plus oveni det er, at de oftest kan findes billigt. Der er intet bedre end et godt tilbud, og selvfølgelig skal det også undersøges og testes ud, da belægningssten er meget populært og efterspurgt. Derfor er det vigtigt at slå til, når det er aller mest billigt. Der findes naturligvis forskellige slags belægningssten, men hvilke der nu falder i din smag, findes der helt klart på markedet. Det handler bare om at undersøge og læse sig frem til, hvilke der er de bedste og billigste.

Guide – Sådan lægger du ny græsplæne

Trænger haven til en omlægning af plænen? Så fortvivl ikke, der er mange billige og nemme løsninger. Som ikke kræver professionelt arbejde. Du kan blot bruge din gamle plæne. Din græsplæne skal etableres som ny, og det kræver læring at vide hvordan.

Spar penge

Der er rigtig mange penge som kan spares, ved selv at lægge sin nye græsplæne. Hvis du skal have en anlægsgartner ud, som er på timeløn, bliver pengene hurtigt brugt. Det er faktisk ikke så svært at lægge en ny plæne.

Hvordan anlægger man en ny græsplæne?

Nu er vi nået til sagen, hvor du skal lære kort og præcist i praksis hvordan en plæne skal anlægges hurtigt og nemt, som du altid har drømt om. Det er ikke så vanskeligt, så bare kom i gang.

Forberedelse, og fremgang:

 1. Luft jorden
 • For at jorden kan få luft, kan du bruge en havefræser, du får en jord der er løs, luftig og klar til at modtage vand og diverse næringsstoffer.
 1. Få styr på kvaliteten af din jord
 • Sørg for at det øverste lag af jordet er fyldt med næring, og en masse mikroorganismer. Så du kan tilføre fra din gamle kompost, så du er fri for at bruge penge på noget, som du allerede har brugt penge på. Bland det med en greb.
 1. Ret jorden
 • Det er vigtigt at din jord ikke er i flere plan, det skal rettes af så det er i et plan, brug evt. en europalle eller en træplade og fræs over med en havetraktor eller lign.
 1. Lufthullerne er no go
 • Det er vigtigt at lufthuller bliver fjernet. Du kan tromle det jordede område, så din jord ikke bliver ujævn.
 1. Riv jorden
 • Jorden skal være ren, det er derfor en god ide inden du begynder med såningen og lign, at du sørger for at fjerne sten og blade.

Sådan sår du dit nye græs

Forarbejdet er gjort, og du er nu klar til såningen af dit nye græs. Der er intet værre end grønne totter i plænen hvor intet er rettet ud, så følg med hvis du vil vide hvordan du sår så lige som muligt.

 1. Antal græsfrø?
  • Hvor mange græsfrø skal du egentlig bruge? Hvis du skal så på 50 kvadratmeter er det omkring 1 kg du skal bruge.
 2. Sådan sår du det
  • Giv jorden et jævnt lag, hav tålmodighed. Riv evt. jorden, så de kommer derhen hvor de skal.
 3. Troml jorden.
  • Tromling af jorden er bedst så frøene kommer ned i jorden, og er klar til at spire. Det er nemlig bedst at det ikke ryger med op når det blæser. For så har det ikke nået at sætte rødder.

Et godt råd:

Hvis du har blomsterbede i nærheden så husk for filan at du ikke skal kaste det derover, for det bliver ved med at dukke op. Det samme med blæst, så ikke en dag hvor det blæser, du risikerer at få græs steder du ikke vil.

Vil du gerne leve grønnere?

Der er mange, der i dag gerne vil leve grønnere, end de hidtil har gjort. Derfor forsøger de at lægge deres livsstil om, således den i højere grad kommer til at tilgodese miljøet og den bæredygtighed, som vi hører så meget om i dag. Og det med god grund.

Nedsæt dit energiforbrug og spar penge

I dag har vi nemlig et meget højt energiforbrug, og det er noget, der er med til at belaste atmosfæren, idet vi blot sender mere og mere CO2 ud og gør skade på ozonlaget. Derfor oplever vi i dag store klimaforandringer, og i fremtiden vil de blot blive mere fatale for generationerne, hvis ikke vi handler på dem nu.

Udskift din varmekilde – den største synder

Derfor handler det om, at vi alle bør gøre vores del i hverdagen for på den måde at være med til at sænke vores eget energiniveau. Og det kan vi gøre på mange forskellige måder. Dog er den største synder vores varmekilde, og det især hvis vi stadig gør brug af for eksempel et pillefyr eller et oliefyr. Dette er nemlig yderst skadelige metoder – og ikke mindst dyre.

Få både grønnere varme og vand

Derfor er det langt bedre at benytte sig af en varmepumpe. Og her er det muligt både at få en luft til luft varmepumpe, der sørger for et lunt miljø i hjemmet, mens det også er muligt at få en luft til vand varmepumpe, der sørger for varmt brugsvand til husstanden.

Søg tilskud til din grønne løsning

En sådan kan synes dyr at få installeret, men på sigt vil den komme til at tjene sig selv ind både økonomisk, men også på den grønne konto. Derudover er det muligt at søge tilskud til en varmepumpe fra staten, som gerne vil forkæle dem, der tager sig nogle grønne initiativer i hverdagen.

Gør også de små ting

Hvis det ikke er nok at skifte den største synder ud, er der også en lang række mindre tiltag, som du kan gøre dig. Du kan for eksempel stoppe med at købe plastikposer, når du handler, du kan blive bedre til at sortere dit affald, du kan bruge sparepærer og energivenlige hvidevarer og andre elektroniske produkter, og du kan generelt sænke dit forbrug – og måske endda dit overforbrug.

Begynd at dyrke og genanvende

Derudover kan du begynde at dyrke nogle grønstager selv og sørge for at genanvende de ting, som du har at gøre med i hverdagen. Til det kan du få brug for en mængde kompost, der kan sørge for, at din jord får en god næring. Det kan du selv begynde at producere, men du har også mulighed for at komme godt fra start ved at købe det online.

Find kompost online

Der er nemlig flere forhandlere, der sælger kompost, og derfor handler det for dig blot om at finde frem til den forhandler, der kan sørge for, at du får den bedste handel, således du kommer godt fra start med din mere grønne livsstil. Tag derfor et kig her.

Spar penge når du pynter op til jul

Julen er for mange mennesker lig med en rigtig hyggelig tid, men det kan til gengæld også være en rigtig dyr tid, hvor der skal bruges penge på alt muligt forskelligt. Du bruger lige lidt ekstra penge på god mad, julegodter, julegaver og ikke mindst julepynt. Når du skal i julestemning, hjælper det at pynte fint op i huset og udenfor, men det kan godt blive rigtig dyrt.

Udendørs oppyntning

Når du pynter op udenfor, kan du f.eks. gøre det ved at hænge lyskæder langs husets facade. Det er helt vildt hyggeligt om aftenen for både dig og dem der går forbi udenfor. Lyskæder kan godt være dyre, men de findes i flere prisklasser, så du skal bare på jagt efter udendørs lyskæder til lave priser. Du kan også supplere ved at finde en lanterne til dit dørtrin, hvor du kan sætte levende lys i.

Lav din egen julepynt

Hvis du gerne vil spare penge, men samtidig hygge dig med din familie, kan du samle hele din familie til at lave hjemmelavet julepynt sammen med dig. Det er langt billigere end at gå ud og købe 30 julekugler og 14 nisser. Tag ud på en indkøbstur, hvor I køber noget forskelligt papir og grej til at være kreative. Det kan også være, at I har noget derhjemme i gemmerne, som kan bruges. Hvis I sætter en eftermiddag af til at lave jeres egen julepynt, vil I også få noget meget mere personligt pynt ud af det, end noget I har været ude og købe.

Køb brugt julepynt

Hvis du alligevel gerne vil supplere med nogle fine julekugler eller lysestager, kan du altid købe din julepynt brugt for at spare nogle penge. Du kan sagtens finde noget, der er nærmest så godt som nyt, fordi det bliver så sjældent brugt.

Skal dit batteri holde længere?

Moderne bærbare computere er mere kraftfulde end nogensinde før, og takket være fremskridt inden for mobil teknologi er de også mere effektive, hvilket giver dem en stadig større batterilevetid.

De er dog stadig nødt til at være tilsluttet en oplader, en gang i mellem. Mens bærbarbatteriets levetid er en hovedårsag til udskiftning af computer, er det muligt at få betydelige forbedringer ved god praksis og et par softwaretilpasninger. For at hjælpe dig med at få en længere batteriets levetid på bærbare computere er her nogle nemme måder at forbedre det.

Metoder til at få det til at holde længere

 • Skærmen er en af de mest batteri-sultne dele af den bærbare computer. Det kræver alvorlige mængder batterikraft for at holde din skærm klar og lys. At gemme denne kraft er simpelthen et spørgsmål om at sænke lysstyrken.
 • En af de største batteri-zappere er den trådløse netværksfunktion indbygget i de fleste bærbare computere. Wi-Fi tømmer batteriet ved konstant at trække strøm fra det, også når det ikke er tilsluttet, på udkig efter netværk.
 • Husk at tage dig af batteriet. Mange har sikket hørt det ikke er godt at have sin computer stående på en pude eller dyne, det giver ikke kun brændrisiko, men ødelæggger også batteriet. Det er derfor en god idé at købe en computerholder, eller bare sætte computeren på en bog.
 • har du brug for en ny batteri til din laptop? Dette kan godt være tilfældet. Et batteri varer ikke for evigt. Hvis du har prøvet at optimere og det ikke virker, er et batteri højst sandsynligt løsningen.
 • Ændre dine skærmindstillinger. Du kan spare strøm ved at ændre på en indstilling som dvale tilstand.
 • Luk åbne faner. Det er et typisk tip, men det virker. Hvis du har for meget åbent på din computer tapper det batteriet og gør den langsommere.

Skær ned på dine udgifter

Savner du også at have flere penge til fornøjelse og sjov? Føler du også, at alle pengene forsvinder i hænderne på dig til faste udgifter, husholdning mm.? Hvis du følger nogle få tricks, kan du skære ned på nogle af dine udgifter, så der bliver flere penge til overs til alt det sjove og opsparing.

Lav en madplan og skær ned på dine indkøb

Vi bruger rigtig mange penge på mad, og det kan sluge en stor del af budgettet. Hvis du køber mad hver dag og ikke planlægger dine indkøb, kan det meget hurtigt løbe op. Hvis du i stedet gør noget ud af at kigge på tilbud, lave en madplan for hele ugen og handle ind færre gange, vil du kunne spare en god portion penge. Du undgår flere ture i supermarkedet, hvor du kan blive fristet af alt muligt, og du sørger for at købe ind efter butikkernes tilbud. Det er win-win!

Vælg en varmepumpe

En anden stor post i budgettet er vores varmeregning. Dog kan du også godt gøre noget for at skære ned på den. Skift til en varmepumpe, så du kan spare penge. En varmepumpe kan omdanne luften udenfor til varm luft i hjemmet. På den måde kan du spare en hel masse penge på energi.

Tjek dit mobilabonnement

Det er tit, vi bare går hver måned og betaler for noget, som vi måske i virkeligheden sagtens kunne få billigere. Men fordi vi ikke orker at se nærmere på det eller bare tænker ”ja sådan har det jo altid været”, så får vi aldrig tjekket op på, om vi faktisk kan spare nogle penge på nogle af vores regninger. Hvis du f.eks. tjekker op på sådan noget som dit mobilabonnement, er der stor chance for, at du faktisk betaler mere end du behøver.

3 fordele ved træbriketter

Brændeovnen er ikke kun en hyggelig måde at opvarme på i den mørke tid. Det er i høj grad også et effektivt supplement til centralvarmen, og det kan på den måde hjælpe med at nedbringe varmeregningen. Det koster dog også brændstof at få gang i brændeovnen. Her har vi samlet tre kæmpe fordele ved at vælge træbriketter frem for alle andre muligheder på markedet i dag.

1.    Du får mere brændværdi for pengene

Fyrogspar har for et stykke tid siden lavet en undersøgelse, der viser, at man får godt fire procent mere brændværdi for pengene med træbriketter frem for brænde, hvis man forudsætter at virkningsgraden er den samme. Virkningsgraden for træbriketter vil dog altid være langt højere, fordi træbriketter brænder meget mere ensartet. Brænde har generelt store variationer i form af fugtindhold og type, og virkningsgraden for brænde afhænger derfor ofte af fyrmesterens evner i forbindelse med optænding. Tommelfingerreglen er at man kan får cirka ti procent bedre brændværdi med træbriketter. Træbriketterne er således billigere på den lange bane, selvom kiloprisen på træbriketter er betydelig højere end på brænde.

2.    Træbriketter er lettere at antænde

Det er en kæmpe udfordring at tænde op i pejsen med brænde. Det kræver tålmodighed og dygtighed – og endnu mere, hvis der er tale om de svære brændetyper som f.eks. ask eller eg. Træbriketter er ensartede og af høj kvalitet og de er letantændelige. De brænder også ved en højere temperatur end brænde, og det gør at forbrændingen næsten altid bliver fuldstændig. Træbriketterne er på den måde også bedre for miljøet, da de giver en mere komplet og dermed renere forbrænding.

3.    Træbriketter er nemmere at opbevare.

Træbriketterne er nemme at opbevare og fylder meget mindre end kløvet brænde med oftest uregelmæssige former. Det er derfor muligt at købe store mængder at træbriketter ad gangen uden at man oplever problemer med opbevaringen af dem. Det samme kan ikke siges om brænde, hvor man oftere skal ud og købe ind, så man altid har til brændeovnen.

 

Selvom der udelukkende er fordele ved træbriketter, så er der også én væsentlig ting, man skal være opmærksom på. Brændefyring og en knitrende pejs er synonym med dansk hygge. Det er derfor i sidste ende en afvejning af, hvad man er til: traditionel hygge med knitrende pejs eller billig opvarmning med træbriketter.

 

Få miljørigtige vinduer og døre

Er dine døre eller vinduer ved at synge på sidste vers? Så har du måske allerede været på udkig efter nogle nye, men det er ikke altid helt nemt at finde de perfekte vinduer og døre. Hvis du gerne vil finde en løsning, der både er god for miljøet, men som samtidig er funktionel og i et flot design, kan du overveje at investere i Brugte vinduer og døre.

 

En helt masse fordele

Der er flere grunde til, at det giver rigtig god mening at købe brugte vinduer og døre. For det første er det naturligvis godt for miljøet at genbruge, da man derved sparer på jordens ressourcer og undgår at overproducere.

Mange har en idé om, at brugte varer ikke er i lige så god stand og heller ikke har et lige så lækkert design som nye varer. Heldigvis forholder det sig slet ikke således, og du kan sagtens finde brugte vinduer og døre i samme kvalitet som nye. Alle varerne, der er til salg, er vurderet af professionelle til, at de sagtens kan bruges igen. Derfor kan du til enhver tid være sikker på, at du kommer hjem med en vare, du bliver glad for, og som kan holde i mange år.

 

En anden fordel ved de brugte vinduer og døre er, at det ikke er nær så dyrt, som hvis du køber det fra ny. Der er altså en del penge at spare, uden du behøver at gå på kompromis med hverken kvalitet eller design.

 

Med de brugte vinduer og døre får du unikke produkter, som du ikke finder andre steder. Dit hjem bliver derved meget mere personligt og unikt. Sortimentet er stort og byder på utroligt mange forskellige løsninger. Udvalget ændres i øvrigt hele tiden, så det er en god idé at holde sig opdateret, så du ikke går glip af noget.

Vælg det rigtige badeværelse fra start

Når du skal bygge nyt eller renovere dit gamle badeværelse, så er det vigtigt, at du finder ud af et design, som kommer til at være en fryd for lige netop dine øjne i mange år fremefter. Det betyder, at du skal træffe en masse beslutninger på en gang, både i forhold til design, men også i forhold til farver og generelle udtryk. Det kan være en vanskelig proces, men det er langt fra umuligt at gøre. Det gælder bare om at have nogle dygtige folk med på dit hold fra start.

Når du skal træffe beslutningerne

Hvis man vælger at gøre det halvhjertet, så kan man nemt komme til at træffe nogle beslutninger, som man kommer til at fortryde længere nede af vejen. Det er derfor vigtigt, at man gør sig et par ting klart før man vælger. Det kan somme tider være en god idé at samle inspiration fra nogle forskellige steder og så lave en kollage af alle de udtryk, som man synes er fedest. På den måde kan man måske bedre afklare, hvad man egentlig gerne vil have ud af sit badeværelse og hvilke farver, som dominerer. Dette kan man så snakke med en professionel om.

Find den rigtige fagperson

Når det kommer til at få det bedst mulige badeværelse, så er det vigtigt at holde sig for øje, at det altså er nemmest at arbejde i fællesskab med både forhandlere og tømrere, så alle kan komme med de inputs, som de mener vil gøre rummet så fedt som muligt. Det starter med, at man skal finde den rigtige forhandler af badeværelser og her kan du starte hos AUBO, hvor der er mange forskellige stile og farver, som du kan vælge imellem. Så kan du tage din kollage med på råd og finde ud af, hvordan dit rum skal være.

Invester i grønne energiløsninger og få en billigere varmeregning

Rudekuverten fra dit varmeselskab er aldrig helt en fornøjelse. Din økonomi bliver måske ikke ligefrem vældig glad eller også er det bare en irriterende fornemmelse, når du nu kunne bruge nogle af de mange penge på andre fornøjelser. Det kan du muligvis lave om på. Tillader din økonomi det, og har du pladsen i dit hjem, så kan en investering i grønne energiløsninger på længere sigt give dig en billigere varmeregning. Invester eksempelvis i en varmepumpe.

Dit behov

Vælger du de grønne energivenlige løsninger fremfor eksempelvis dit oliefyr, kan du få billigere varme. Din varmeregning bliver reduceret samtidig med, at du også skåne miljøet. Du skal dog gøre dig overvejelser, inden du kaster dig over projektet.

 • Kan det betale sig
 • Miljøbevidst
 • Pladsen

Overvejelserne skal indeholde, at du undersøger, hvordan prisen er på din varme. Er varmeprisen lav, kan det i visse tilfælde ikke betale sig.
Det er dog også vigtigt, at hvis du er miljøbevidst og ønsker at skåne miljøet, at du så tænker over hvilke alternative energiløsninger, markedet har at byde på. En varmepumpe har mange funktioner med fordele for dig.
Udover fælles fordele ved varmepumper, kræver dit behov også, at du måler op, hvor meget plads du har til én af de tre forskellige typer varmepumper. En luft-til-luft varmepumpe kræver mindst plads, mens et jordvarmeanlæg forlanger en større have.

Billigere varmeregning påvirker boligsalg

Når hensynet til dit behov er opfyldt, vil du kunne investere i en energiløsning, som også gavner din varmeregning. En yderligere fordel, du vil opleve med en grøn investering, er den dag du står i situationen, hvor dit hjem er til salg. En varmepumpe, der giver en billigere varmeregning og opfrisker indeklimaet, virker mere indbydende hos nogle potentielle købere. Desto flere penge at spare på diverse regninger, desto bedre. Få mere viden ved at læse mere her.

 

3 Fordele ved at udskifte dit oliefyr med et pillefyr

Hvis du har et oliefyr stående derhjemme, så kan det være en god idé at overveje en anden varmekilde. Du kan blandt andet vælge at få et pillefyr placeret derhjemme i stedet, som kan bringe mange fordele med sig. Man kan sagtens finde en række forskellige pillefyr online, så man kan finde det helt rette til sit eget hjem. Du kan også læse mere om pillefyronline, hvis du er i tvivl om, hvorvidt det fungerer til din bolig eller ej. Er du i tvivl om, hvilke fordele, der følger med, når du udskifter et oliefyr med et pillefyr, så er der 3 fordele, du kan læse her.

1.   Spar penge

En af de mest åbenlyse fordele ved at udskifte dit oliefyr med et pillefyr er naturligvis, at man kan spare en hel del penge på det. Oliepriserne er meget høje lige nu, hvilket betyder, at ens varmeregning også bliver højere med et oliefyr. Lige nu ligger oliepriserne på omkring 9 kroner pr. liter, hvilket betyder, at man faktisk kan spare helt op til 50 procent af sin varmeregning, hvis man skifter til et pillefyr. Det er derfor en stor fordel at skifte til et pillefyr, hvis du ønsker en lidt billigere varmeregningen i fremtiden.

2.   Gør en forskel for miljøet

Et oliefyr bruger fossile brændsler, hvilket ikke er særlig godt for miljøet eller atmosfæren. Et pillefyr derimod er C02 neutralt, og er derfor også et langt bedre alternativ, hvis man gerne vil hjælpe miljøet lidt på vej. Det er derfor en rigtig god idé at skifte fra et oliefyr til et pillefyr, hvis man ønsker at hjælpe planeten.

3.   Få et energisparetilskud

Når man skifter fra en varmekilde, som bruger meget energi, til en som bruger mindre, så kan man få et energisparetilskud. Du kan derfor hente nogle penge hjem på at udskifte dit oliefyr med et pillefyr.

3 nemme veje til et hyggeligere soveværelse

Tit når vi skal indrette, lægger vi meget af vores fokus på stuen og køkkenet, da det er de steder, der bliver vist frem, når vi har gæster. Derfor går vi meget op i, at disse rum fremstår pæne, ordentlige og hyggelige. Selvom dette giver god mening og er meget naturligt, har det dog tit en ærgerlig konsekvens; nemlig at resten af rummene i vores hjem kan blive overset. Dette gælder især soveværelset, der har tendens til at blive nedprioriteret, når det kommer til indretning.

Sådan behøver det dog bestemt ikke at være.

Multinasserne.dk kan du gøre dig meget mere klog på indretning af soveværelset, så det bliver mere end bare et sted at sove.

 

Sådan indretter du dit soveværelse optimalt

På soveværelset skal du kunne slappe af og bare være dig selv. For at skabe den helt rigtige og rolige stemning i rummet, kan du benytte dig af følgende ganske enkle tricks:

 

 1. Organiser og gem rodet ned i kasser og pæne æsker
 2. Pynt værelset med en masse planter
 3. Ud med fjernsynet og anden unødvendig elektronik

 

Ved at følge disse enkle tips vil du med stor sandsynlighed få et soveværelse med en bedre atmosfære og et hyggeligere udtryk. Det kan nemlig virke stressende at have en masse rod stående fremme, og derfor er det smart at gemme det væk i kasser. Det er en utrolig nem løsning, som vil have stor betydning for stemningen i rummet.

Planterne skaber liv i rummet og er desuden en oplagt og billig måde at inkorporere farver i værelset på.

Et fjernsyn fylder meget og gør ikke noget godt rent æstetisk for værelset. Den plads, som fjernsynet tager, kan du i stedet bruge til at hænge et flot billede op på.

 

Bedre nattesøvn

Hvis du har et soveværelse, der er indrettet på en hyggelig måde, og som du derfor trives i, vil det have en positiv indvirkning på din nattesøvn. Især det, at elektronikken kommer ud, vil betyde, at du slapper bedre af og får nemmere ved at sove. Der er derfor ingen grund til at vente med at få indrettet soveværelset.

3 gode grunde til at hyre en professionel håndværker

Overvejer du at få lavet terrasse derhjemme? Har du altid drømt om at have en altan til din lejlighed? Står du over for at skulle have malet hele huset? Inden du begraver dig i Google søgninger og sikkerhedsudstyr, har du så overvejet at hyre en erfaren, professionel håndværker til at klare det for dig? Her får du nogle gode grunde til, hvorfor du bør overveje at købe dig ud af gør det selv projektet.

1. Du sparer tid.

Den største grund, er at du sparer enormt meget tid på at overlade opgaven til en, der faktisk ved, hvad der skal gøres. Og hvorfor skulle du bruge tid på at undersøge, hvilke slags materialer, hvilke slags teknikker og hvordan der skal forberedes, når der er indtil flere brancher dedikeret til netop dette? I stedet for at bruge tid på det, kan du tage en slapper og besøge familie eller venner, og når du så vender tilbage, så er det ordnet.

2. Du slipper for arbejdet.

Lad os være ærlige. Medmindre man får betaling for det, så er det ikke det sjoveste at skulle rakke rundt på et tag i det danske vejr eller at kravle rundt på et stillads, imens man får hold i nakken af at male loft. Og det er ikke fordi det hellere skal gå ud over håndværkeren, men der opstår nok færre skader, når man kender de rigtige arbejdspositioner.

3. De ved, hvad de laver.

Det giver lidt sig selv. Men det er de færreste, der samtidig med deres daglige job også lige holder sig opdateret med den nyeste viden inden for ethvert byggefag. Desuden har de fleste håndværkere også et talent for det, de har valgt at arbejde med, hvilket vil sige, at du får både ekspertise og sparring med i købet.

Få 3 uforpligtende håndværker tilbud.

 

Strides I om skelsætning?

Man ser ofte, at ellers gode naboer, bliver bitre fjender på grund af uenighed om skellet, når den ene part vil ændre haven, opføre en tilbygning eller en carport.

 

Inddrag naboen tidligt i processen

Det er værd at huske på, at hegnsloven både gælder for dit eget, men også det fælles hegn. Derfor er der god fornuft i at inddrage naboen, når du påtænker at opsætte, fjerne eller ændre i hegnet langs med skel. Det samme gælder naturligvis, hvis du overvejer at opføre carport der hvor der indtil nu har været hæk.

Læs papirernen grundigt igennem

Hos Geodatastyrelsen eller gennem en landinspektør, kan du rekvirere de oprindelige kort. Vær dog forberedt på, at de godt kan være svære at læse. Husk også, at der kan være særkrav tilknyttet din ejendom. Det kan være krav om hvor tæt på nabogrunden du må bygge eller om du er forpligtet til at plante en bestemt type hæk. Husk derfor også at kontrollere for eventuelle lokalplaner eller servituttet.

Mål afstanden til skel – FØR du bygger til!

Der kan undgås meget splid og uenighed, hvis du er helt sikker på hvor skellet går.

Der skal som hovedregel være to en halv meter fra tilbygning til et fritliggende hus til skellet mod nabo eller vej

 

Carport, garage og skur

Samlet kaldes disse for lette bygninger, og for dem gælder der andre regler end for tilbygninger. Carporte m.m. må nemlig gerne opføres helt op mod skellet. Siden der vender mod skellet må dog max. være 12 meter i længden og 2,5 meter i højden.

Er der tvivl om skellinjen?

Du bør naturligvis ikke foretage dig noget, uden at du har helt styr på placeringen af skellet.

En landinspektør kan ved tvivlsspørgsmål lave en skelafsætning, her tages udgangspunkt i matrikelkort og måloplysninger. Kan I fortsat ikke komme til enighed, så kan der afholdes skelforretning. Det foregår ved, at en anden landinspektør afsætter ejendomsgrænserne på baggrund af gamle matrikelkort, luftfotos, ejernes oplysninger og overvejelser om hævd.

 

Få styr på dit rod

Vidste du at rod stresser din krop og sindet, det kan føre til træthed, mindre lyst til sex, temperamentsudbrud, hovedpine og give hang til trøstespisning? Pludselig er det ikke “bare” rod, men et spørgsmål om livskvalitet. Her kommer nogle tips til at du får styr på rodet, i stedet for at rodet styrer dig. Sidst i artiklen finder du 5 gode tips til at holde rodet fra døren.

En tur i baljen

En oprydningskurv er et hit både hjemme og på arbejdspladsen. Om den skal være stor eller lille, afhænger af hvor rod der “produceres” i løbet af dagen. På jobbet kan det være nok med en lille kurv, kasse eller bare en skuffe til at fjerne arbejdsrodet. Hvis du møder ind til et ryddet bord om morgenen, så kan energiniveauet allerede fra starten stige et par grader.

Vær effektiv i 15 minutter

Når aftensmaden er klaret, der er styr på aftensmaden og børnene er puttet så er det fristende at smide sig på sofaen. Men vent et kvarter. Rodekurven som er fyldt skal nu tømmes. Sæt en alarm eller minutur til 15 minutter og giv den så fuld gas. Det er overraskende hvor meget man kan nå på så relativ kort tid. Ikke alene får du en god afslappet følelse når du er færdig, du vil også både få boostet selvtilfredsheden og et lille adrenalinkick. YES! Jeg gjorde. Så kan du smide dig på sofaen med god samvittighed.

Inden det hele bliver uoverskueligt

Om rengøring siges det ofte:”det er bedre at holde rent, end at gøre rent”. Det samme gælder for rod. Hvis du løbende rydder op, slipper du for at det bliver helt uoverskueligt og ender som et heldagsprojekt. Der er sikkert også både et haveskur, loft eller kælder der konstant giver dig dårlig samvittighed. “Vi skal snart have gjort noget ved…” Men uden deadline, så ved du sikkert også at det bliver ved snakken. Få sat et kryds i kalenderen for hvornår du vil have ordnet tingene, og overhold så aftalen. Er det et større projekt kan det være en god anledning til at invitere venner eller familie, så går det både hurtigere, du springer ikke fra i sidste øjeblik og der kan slappes af over kaffe eller en god middag bagefter.

Smider du løbende ud når der kommer nyt til, så undgår at skabene bliver helt proppet til. Få jævnligt sorteret ud i både tøj, legetøj og køkkenskabene – helst to gange om året.

Skulle der være ting som du synes fylder, men ikke kan få dig selv til at smide ud, så er det en fin løsning at leje depotrum. Du finder ud af om det er ting du reelt savner, og hvis ikke så gør det måske knap så ondt at skille sig af med dem.

De fem bedste tips til at få styr på rodet

 1. Sammel rodet i en rodekurv i løbet af dagen, eller som det første når du kommer hjem.
 2. Brug 15 minutter til at få tømt rodekurven.
 3. Planlæg de største eller mest uoverskuelige projekter.
 4. Sortér i tøj, køkkenskabe og legetøj to gange om året.
 5. Fortvivl ikke – det roder også hos alle de andre.