Vælg det rigtige badeværelse fra start

Når du skal bygge nyt eller renovere dit gamle badeværelse, så er det vigtigt, at du finder ud af et design, som kommer til at være en fryd for lige netop dine øjne i mange år fremefter. Det betyder, at du skal træffe en masse beslutninger på en gang, både i forhold til design, men også i forhold til farver og generelle udtryk. Det kan være en vanskelig proces, men det er langt fra umuligt at gøre. Det gælder bare om at have nogle dygtige folk med på dit hold fra start.

Når du skal træffe beslutningerne

Hvis man vælger at gøre det halvhjertet, så kan man nemt komme til at træffe nogle beslutninger, som man kommer til at fortryde længere nede af vejen. Det er derfor vigtigt, at man gør sig et par ting klart før man vælger. Det kan somme tider være en god idé at samle inspiration fra nogle forskellige steder og så lave en kollage af alle de udtryk, som man synes er fedest. På den måde kan man måske bedre afklare, hvad man egentlig gerne vil have ud af sit badeværelse og hvilke farver, som dominerer. Dette kan man så snakke med en professionel om.

Find den rigtige fagperson

Når det kommer til at få det bedst mulige badeværelse, så er det vigtigt at holde sig for øje, at det altså er nemmest at arbejde i fællesskab med både forhandlere og tømrere, så alle kan komme med de inputs, som de mener vil gøre rummet så fedt som muligt. Det starter med, at man skal finde den rigtige forhandler af badeværelser og her kan du starte hos AUBO, hvor der er mange forskellige stile og farver, som du kan vælge imellem. Så kan du tage din kollage med på råd og finde ud af, hvordan dit rum skal være.

Invester i grønne energiløsninger og få en billigere varmeregning

Rudekuverten fra dit varmeselskab er aldrig helt en fornøjelse. Din økonomi bliver måske ikke ligefrem vældig glad eller også er det bare en irriterende fornemmelse, når du nu kunne bruge nogle af de mange penge på andre fornøjelser. Det kan du muligvis lave om på. Tillader din økonomi det, og har du pladsen i dit hjem, så kan en investering i grønne energiløsninger på længere sigt give dig en billigere varmeregning. Invester eksempelvis i en varmepumpe.

Dit behov

Vælger du de grønne energivenlige løsninger fremfor eksempelvis dit oliefyr, kan du få billigere varme. Din varmeregning bliver reduceret samtidig med, at du også skåne miljøet. Du skal dog gøre dig overvejelser, inden du kaster dig over projektet.

 • Kan det betale sig
 • Miljøbevidst
 • Pladsen

Overvejelserne skal indeholde, at du undersøger, hvordan prisen er på din varme. Er varmeprisen lav, kan det i visse tilfælde ikke betale sig.
Det er dog også vigtigt, at hvis du er miljøbevidst og ønsker at skåne miljøet, at du så tænker over hvilke alternative energiløsninger, markedet har at byde på. En varmepumpe har mange funktioner med fordele for dig.
Udover fælles fordele ved varmepumper, kræver dit behov også, at du måler op, hvor meget plads du har til én af de tre forskellige typer varmepumper. En luft-til-luft varmepumpe kræver mindst plads, mens et jordvarmeanlæg forlanger en større have.

Billigere varmeregning påvirker boligsalg

Når hensynet til dit behov er opfyldt, vil du kunne investere i en energiløsning, som også gavner din varmeregning. En yderligere fordel, du vil opleve med en grøn investering, er den dag du står i situationen, hvor dit hjem er til salg. En varmepumpe, der giver en billigere varmeregning og opfrisker indeklimaet, virker mere indbydende hos nogle potentielle købere. Desto flere penge at spare på diverse regninger, desto bedre. Få mere viden ved at læse mere her.

 

3 Fordele ved at udskifte dit oliefyr med et pillefyr

Hvis du har et oliefyr stående derhjemme, så kan det være en god idé at overveje en anden varmekilde. Du kan blandt andet vælge at få et pillefyr placeret derhjemme i stedet, som kan bringe mange fordele med sig. Man kan sagtens finde en række forskellige pillefyr online, så man kan finde det helt rette til sit eget hjem. Du kan også læse mere om pillefyronline, hvis du er i tvivl om, hvorvidt det fungerer til din bolig eller ej. Er du i tvivl om, hvilke fordele, der følger med, når du udskifter et oliefyr med et pillefyr, så er der 3 fordele, du kan læse her.

1.   Spar penge

En af de mest åbenlyse fordele ved at udskifte dit oliefyr med et pillefyr er naturligvis, at man kan spare en hel del penge på det. Oliepriserne er meget høje lige nu, hvilket betyder, at ens varmeregning også bliver højere med et oliefyr. Lige nu ligger oliepriserne på omkring 9 kroner pr. liter, hvilket betyder, at man faktisk kan spare helt op til 50 procent af sin varmeregning, hvis man skifter til et pillefyr. Det er derfor en stor fordel at skifte til et pillefyr, hvis du ønsker en lidt billigere varmeregningen i fremtiden.

2.   Gør en forskel for miljøet

Et oliefyr bruger fossile brændsler, hvilket ikke er særlig godt for miljøet eller atmosfæren. Et pillefyr derimod er C02 neutralt, og er derfor også et langt bedre alternativ, hvis man gerne vil hjælpe miljøet lidt på vej. Det er derfor en rigtig god idé at skifte fra et oliefyr til et pillefyr, hvis man ønsker at hjælpe planeten.

3.   Få et energisparetilskud

Når man skifter fra en varmekilde, som bruger meget energi, til en som bruger mindre, så kan man få et energisparetilskud. Du kan derfor hente nogle penge hjem på at udskifte dit oliefyr med et pillefyr.

3 nemme veje til et hyggeligere soveværelse

Tit når vi skal indrette, lægger vi meget af vores fokus på stuen og køkkenet, da det er de steder, der bliver vist frem, når vi har gæster. Derfor går vi meget op i, at disse rum fremstår pæne, ordentlige og hyggelige. Selvom dette giver god mening og er meget naturligt, har det dog tit en ærgerlig konsekvens; nemlig at resten af rummene i vores hjem kan blive overset. Dette gælder især soveværelset, der har tendens til at blive nedprioriteret, når det kommer til indretning.

Sådan behøver det dog bestemt ikke at være.

Multinasserne.dk kan du gøre dig meget mere klog på indretning af soveværelset, så det bliver mere end bare et sted at sove.

 

Sådan indretter du dit soveværelse optimalt

På soveværelset skal du kunne slappe af og bare være dig selv. For at skabe den helt rigtige og rolige stemning i rummet, kan du benytte dig af følgende ganske enkle tricks:

 

 1. Organiser og gem rodet ned i kasser og pæne æsker
 2. Pynt værelset med en masse planter
 3. Ud med fjernsynet og anden unødvendig elektronik

 

Ved at følge disse enkle tips vil du med stor sandsynlighed få et soveværelse med en bedre atmosfære og et hyggeligere udtryk. Det kan nemlig virke stressende at have en masse rod stående fremme, og derfor er det smart at gemme det væk i kasser. Det er en utrolig nem løsning, som vil have stor betydning for stemningen i rummet.

Planterne skaber liv i rummet og er desuden en oplagt og billig måde at inkorporere farver i værelset på.

Et fjernsyn fylder meget og gør ikke noget godt rent æstetisk for værelset. Den plads, som fjernsynet tager, kan du i stedet bruge til at hænge et flot billede op på.

 

Bedre nattesøvn

Hvis du har et soveværelse, der er indrettet på en hyggelig måde, og som du derfor trives i, vil det have en positiv indvirkning på din nattesøvn. Især det, at elektronikken kommer ud, vil betyde, at du slapper bedre af og får nemmere ved at sove. Der er derfor ingen grund til at vente med at få indrettet soveværelset.

3 gode grunde til at hyre en professionel håndværker

Overvejer du at få lavet terrasse derhjemme? Har du altid drømt om at have en altan til din lejlighed? Står du over for at skulle have malet hele huset? Inden du begraver dig i Google søgninger og sikkerhedsudstyr, har du så overvejet at hyre en erfaren, professionel håndværker til at klare det for dig? Her får du nogle gode grunde til, hvorfor du bør overveje at købe dig ud af gør det selv projektet.

1. Du sparer tid.

Den største grund, er at du sparer enormt meget tid på at overlade opgaven til en, der faktisk ved, hvad der skal gøres. Og hvorfor skulle du bruge tid på at undersøge, hvilke slags materialer, hvilke slags teknikker og hvordan der skal forberedes, når der er indtil flere brancher dedikeret til netop dette? I stedet for at bruge tid på det, kan du tage en slapper og besøge familie eller venner, og når du så vender tilbage, så er det ordnet.

2. Du slipper for arbejdet.

Lad os være ærlige. Medmindre man får betaling for det, så er det ikke det sjoveste at skulle rakke rundt på et tag i det danske vejr eller at kravle rundt på et stillads, imens man får hold i nakken af at male loft. Og det er ikke fordi det hellere skal gå ud over håndværkeren, men der opstår nok færre skader, når man kender de rigtige arbejdspositioner.

3. De ved, hvad de laver.

Det giver lidt sig selv. Men det er de færreste, der samtidig med deres daglige job også lige holder sig opdateret med den nyeste viden inden for ethvert byggefag. Desuden har de fleste håndværkere også et talent for det, de har valgt at arbejde med, hvilket vil sige, at du får både ekspertise og sparring med i købet.

Få 3 uforpligtende håndværker tilbud.

 

Strides I om skelsætning?

Man ser ofte, at ellers gode naboer, bliver bitre fjender på grund af uenighed om skellet, når den ene part vil ændre haven, opføre en tilbygning eller en carport.

 

Inddrag naboen tidligt i processen

Det er værd at huske på, at hegnsloven både gælder for dit eget, men også det fælles hegn. Derfor er der god fornuft i at inddrage naboen, når du påtænker at opsætte, fjerne eller ændre i hegnet langs med skel. Det samme gælder naturligvis, hvis du overvejer at opføre carport der hvor der indtil nu har været hæk.

Læs papirernen grundigt igennem

Hos Geodatastyrelsen eller gennem en landinspektør, kan du rekvirere de oprindelige kort. Vær dog forberedt på, at de godt kan være svære at læse. Husk også, at der kan være særkrav tilknyttet din ejendom. Det kan være krav om hvor tæt på nabogrunden du må bygge eller om du er forpligtet til at plante en bestemt type hæk. Husk derfor også at kontrollere for eventuelle lokalplaner eller servituttet.

Mål afstanden til skel – FØR du bygger til!

Der kan undgås meget splid og uenighed, hvis du er helt sikker på hvor skellet går.

Der skal som hovedregel være to en halv meter fra tilbygning til et fritliggende hus til skellet mod nabo eller vej

 

Carport, garage og skur

Samlet kaldes disse for lette bygninger, og for dem gælder der andre regler end for tilbygninger. Carporte m.m. må nemlig gerne opføres helt op mod skellet. Siden der vender mod skellet må dog max. være 12 meter i længden og 2,5 meter i højden.

Er der tvivl om skellinjen?

Du bør naturligvis ikke foretage dig noget, uden at du har helt styr på placeringen af skellet.

En landinspektør kan ved tvivlsspørgsmål lave en skelafsætning, her tages udgangspunkt i matrikelkort og måloplysninger. Kan I fortsat ikke komme til enighed, så kan der afholdes skelforretning. Det foregår ved, at en anden landinspektør afsætter ejendomsgrænserne på baggrund af gamle matrikelkort, luftfotos, ejernes oplysninger og overvejelser om hævd.

 

Få styr på dit rod

Vidste du at rod stresser din krop og sindet, det kan føre til træthed, mindre lyst til sex, temperamentsudbrud, hovedpine og give hang til trøstespisning? Pludselig er det ikke “bare” rod, men et spørgsmål om livskvalitet. Her kommer nogle tips til at du får styr på rodet, i stedet for at rodet styrer dig. Sidst i artiklen finder du 5 gode tips til at holde rodet fra døren.

En tur i baljen

En oprydningskurv er et hit både hjemme og på arbejdspladsen. Om den skal være stor eller lille, afhænger af hvor rod der “produceres” i løbet af dagen. På jobbet kan det være nok med en lille kurv, kasse eller bare en skuffe til at fjerne arbejdsrodet. Hvis du møder ind til et ryddet bord om morgenen, så kan energiniveauet allerede fra starten stige et par grader.

Vær effektiv i 15 minutter

Når aftensmaden er klaret, der er styr på aftensmaden og børnene er puttet så er det fristende at smide sig på sofaen. Men vent et kvarter. Rodekurven som er fyldt skal nu tømmes. Sæt en alarm eller minutur til 15 minutter og giv den så fuld gas. Det er overraskende hvor meget man kan nå på så relativ kort tid. Ikke alene får du en god afslappet følelse når du er færdig, du vil også både få boostet selvtilfredsheden og et lille adrenalinkick. YES! Jeg gjorde. Så kan du smide dig på sofaen med god samvittighed.

Inden det hele bliver uoverskueligt

Om rengøring siges det ofte:”det er bedre at holde rent, end at gøre rent”. Det samme gælder for rod. Hvis du løbende rydder op, slipper du for at det bliver helt uoverskueligt og ender som et heldagsprojekt. Der er sikkert også både et haveskur, loft eller kælder der konstant giver dig dårlig samvittighed. “Vi skal snart have gjort noget ved…” Men uden deadline, så ved du sikkert også at det bliver ved snakken. Få sat et kryds i kalenderen for hvornår du vil have ordnet tingene, og overhold så aftalen. Er det et større projekt kan det være en god anledning til at invitere venner eller familie, så går det både hurtigere, du springer ikke fra i sidste øjeblik og der kan slappes af over kaffe eller en god middag bagefter.

Smider du løbende ud når der kommer nyt til, så undgår at skabene bliver helt proppet til. Få jævnligt sorteret ud i både tøj, legetøj og køkkenskabene – helst to gange om året.

Skulle der være ting som du synes fylder, men ikke kan få dig selv til at smide ud, så er det en fin løsning at leje depotrum. Du finder ud af om det er ting du reelt savner, og hvis ikke så gør det måske knap så ondt at skille sig af med dem.

De fem bedste tips til at få styr på rodet

 1. Sammel rodet i en rodekurv i løbet af dagen, eller som det første når du kommer hjem.
 2. Brug 15 minutter til at få tømt rodekurven.
 3. Planlæg de største eller mest uoverskuelige projekter.
 4. Sortér i tøj, køkkenskabe og legetøj to gange om året.
 5. Fortvivl ikke – det roder også hos alle de andre.

 

 

Sådan sparer du penge på varmeregningen

Vinteren er over os og måske er du en af dem som skruer en ekstra takt op for radiatoren? I så fald, har du nok prøvet, når varmeregningen er rullet ind og er lidt dyrere end hvad du håbede på. Men, vi har løsningen, for med disse simple tips, kan du faktisk spare mange penge. Læs med!

Hav styr på radiatoren

Et af de apparater, som virkelig kan spare dig på regningen, er din radiator. Hen over de kolde vintermåneder tyr de fleste til at skrue godt op for radiatoren. Derfor er det først og fremmest vigtigt at du har styr på, hvordan du på bedst muligt vis får udnyttet radiatorens varme – uden at det skal koste ekstra.

Noget meget glemmer er at skrue ned for radiatoren, når du lufter ud. På den måde sikrer du at du ikke bruger ekstra på varmeregningen. Husk desuden at have flere radiatorer i gang på samme tid, for på den måde holder du et stabilt temperaturniveau. Sørg også gerne for at sætte temperaturen forholdsvis lavt eller middel, da det virkelig også sparer dig for mange kroner.

Invester i en brændeovn

En hel genial løsning – især op til vinteren – er at investere i en brændeovn. Ikke nok med at den er yderst hyggelig og samler hele familien, er den også en oplagt løsning på at spare på varmeregningen.

Har du brug for noget ekstra økonomisk? Find et nemt lån her.

Der er faktisk flere økonomiske fordele ved at have en brændeovn. Grunden til dette er, at en brændeovn alene kan opvarme hele din bolig, og du kan, ligesom med en radiator, selv justere varmen. Udover dette er en brændeovn faktisk nemt at holde, når først den er installeret.

Der findes selvfølgelig mange forskellige typer brændeovne med hver sit design, men dem alle sikrer dig en lun og behagelig stue. Et lille tip at få med på vejen er dog at investere i en såkaldt konvektionsovn, da den fordeler varmen gennem luftcirkulation og på den måde får du en mere jævn varme i dit hjem.

Husk at du også kan investere i en nyere og ikke mest yderst miljøvenlig brændeovn. Det bliver ikke bedre!

Udluftningen hjælper

Der er nok mange som ikke tænker over det, men faktisk hjælper det på varmen at lufte hyppigere ud i dit hjem. Det gør det, fordi at dit hjem har behov for frisk cirkulationen. Derfor bør du lufte hyppigere ud i kortere tid. Hvis du lufter ud et par gange i ugen i længere tid, vil dine vægge samt møbler faktisk blive kølet ned og dermed tager det endnu længere at varme hjemmet op igen. Hvis du derimod lufter ud i kortere tid, bliver luften udskiftet og hjemmet er dermed hurtigere at varme op igen.

Husk også sommeren

Det er en selvfølge at radiatorerne ikke skal være varme om sommeren. Men, hvis du blot har lukket for termostaten på din radiator, bruger du faktisk stadig penge på din varmregning. En familie på fire personer kan faktisk spare helt op til 1000 kr. årligt ved at slukke for radiatoren.

Hvis du desuden vil tjekke op på hvor meget du reelt set bruger på varmeregning, kan du aflæse varmemåleren én gang om ugen. På den måde kan du holde øje med dit forbrug og dermed få mere overblik men ikke mindst motivation til ar spare på varmen. På samme tid er du også sikret at opdage hvis varmeforbruget pludseligt bliver for højt.

Hvad end årstiderne byder på, er der tricks at hente, hvis du ønsker at spare på varmeregningen. Disse tricks vil du med garanti ikke glemme forløbeligt. God vinter!

Vidste du, at dine solcellers effekt kan reduceres med 40% allerede første år?

Hvis du er en af de mange tusinde danskere, der har valgt at mindske co2 udslippet og gøre noget godt for miljøet. Så har du måske også fået opsat solceller på dit tag. I den forbindelser har du været i gang med at beregne hvor mange kwh du har brug for at producere for at kunne dække dit energiforbrug. Du har også overvejet hvor på taget eller på hvilket tag solcellerne skal placeres for at du får den allerbedste effekt og det bedste afkast på din investering.

Investeringen i et solcelleanlæg er stor, og fordelene er ikke helt så gode som de har været. Din tilbagebetalingstid er blevet længere, da du ikke længere får penge for den el du sender ud på nettet. Det betyder nu at man er meget mere opmærksom på størrelsen af det solcelleanlæg man anskaffer sig.

Hvad så hvis nu du finder ud af, at anlægget producerer 40% mindre end beregnet? Det kan nemlig sagtens være tilfældet, hvis ikke du renser dine solceller jævnligt. Faktisk estimeres det, at på kun et år samles der så meget skidt på dine solceller at effekten reduceres med helt op til 40%. Desværre er der en falsk opfattelse af at solcellerne renses når det regner. Det er ikke tilfældet fordi meget af støvet, skidtet og algerne ikke vaskes af i regnvejr, da de kan have sat sig rigtig godt fast på anlægget.

Du skal derfor holde godt øje med dit anlæg og om der sidder skidt på solcellerne. Opdager du at dine solceller er beskidte, anbefales det at du tager kontakt til et firma der udfører rens af solceller. Da solcellerne er utrolig følsomme og ikke tåler kemi kræver det en special udviklet proces at fjerne skidtet fra dine solceller.

Kan det betale sig at låne penge til en ny varmepumpe?

Hvis du har gjort dig tanker om, at investere i en ny varmepumpe, så er du – med garanti – også opmærksom på, at du står over for en større investering. Hvis din varmepumpe er gammel, så er det dog næppe en dårlig investering, du står over for. Derfor er det heller ikke noget, du bør tøve med at sætte i gang, hvis du har gjort dig tanker om at gøre dette.

Det er ikke alle, der mener, at det kan betale sig at låne penge til køb af en ny varmepumpe andre steder end i banken. Det er dog en skam, at det er en mening, der er opstået, for det er bestemt ikke en realitet. Du kan finde et stort udvalg af billige kviklån på det danske marked, hvilket er med til at sikre, at du også kan finde et, der kan bruges til dette formål.

I denne forbindelse er det dog vigtigt, at det gøres klart, at hvis det skal kunne betale sig for dig at låne penge til at købe en ny varmepumpe, så skal du holde fokus på at finde ét af de billige lån. Det er dog lettere sagt end gjort, da udvalget er stort og det kan være svært at skelne mellem de utallige lån. Det er netop derfor, det er vigtigt at vælge med omhu.

En varmepumpe kan tjene sig selv hjem

Fordelen ved en varmepumpe er, at den kan tjene sig selv hjem. Det skal dog gøres klart, at det er noget, der sker over en række år. Hvis du vælger at finansiere den med et lån, så er der også en række andre udgifter, der skal tages højde for, og det vil derfor tage længere tid, inden den givne varmepumpe har tjent sig selv og begynder at give dig overskud.

Derfor er det også op til dig selv at vurdere, om du mener, at det er en god idé, at du optager et lån til finansiering af en ny varmepumpe til din bolig. Hvis du kan vente en kende længere med, at den har tjent sig hjem, så bør det dog ikke være noget problem. Er du utålmodig og ser du gerne, at din investering hurtigt går i nul, så bør du nok ikke låne penge.

Det er dog vigtigt, at du er klar over, at du ikke kun skal tænke på, hvor lang tid, det tager for din varmepumpe at tjene sig selv hjem. Hvis du låner penge, så skal du også være sikker på, at du reelt set er i stand til at betale de afdrag, der skal betales hver måned. Hvis du ikke er det, så kan du ende med at blive gældssat og tilmed blive registreret i bl.a. RKI.

Stor forskel på lånepriser på nettet

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at der er stor forskel på de forskellige lånepriser. Hvis du har i sinde at låne på nettet, så er det derfor vigtigt, at du rent faktisk sørger for at forberede dig ordentligt. Det bør du bl.a. gøre ved at lave en grundig gennemgang af markedet, så du kan få et bedre billede af, hvilke långivere og lån, du bør holde dit fokus på.

Det er dog ikke noget, der gør, at du skal holde dig tilbage. Du har fortsat mere end rig mulighed for at finde frem til et godt lån på nettet, som du kan bruge, hvis du gerne vil finansiere et køb af en ny varmepumpe til din bolig. I langt de fleste tilfælde vil det endda være muligt at finde frem til lån, der næsten er på samme niveau som lånene i banken.

Sørg for ordentlig isolering hvis varmepumpen skal have den optimale effekt

Varmepumper er noget af det hotteste inden for opvarmning af huse, fordi de både er energirigtige og besparende i forhold til strøm, som er godt for pengepungen. Men varmepumpens funktion vil gå tabt, hvis huset ikke er ordentligt isoleret. For da vil varmen fra varmepumpen ryge ud af huset igen. Og idéen med en varmepumpe er blandt andet at udnytte luften udefra og varme den op og bruge den inde i huset. Hvis den så ryger ud igen, så har man varmet luften op med lidt strøm uden så meget nytte.

 

Få undersøgt om huset er ordentligt isoleret

For at få huset gennemset bør du tage kontakt til en professionel. Her kan du få afklaring på, om huset er godt isoleret. En af de store syndere, hvor huset kan være dårligt isoleret, er i hulmuren. Der er mange, som ikke er klar over, om der er en hulmur i huset. Hulmuren består af det hul, som er imellem indre vægge og ydrevægge. Hvis dette hul ikke er udfyldt, så er huset ikke godt isoleret der. Således kan man få lavet en efterisolering. Læs mere om efterisolering her.

 

Det kan også være, at det er loftet, som skal efterisoleres, eller måske er vinduer og døre utætte. Uanset hvad anbefales det, at du får en ekspert til at komme og tjekke efter, så du ved, hvad du skal gøre for at få et tæt hus. Så har varmepumpen de bedste forudsætninger for at fungere optimalt.

 

Få et fradrag og tilskud ved efterisolering

I Danmark kan du i skrivende stund udnytte håndværkerfradraget. Det vil sige, at hvis du for eksempel skal have lavet efterisolering, så kan du trække 27% fra af arbejdslønnen inklusive moms. Desuden kan du få et statstilskud, da efterisolering omfatter en energioptimering, som staten vil støtte.

Få et sundere indeklima – køb en luftrenser

Er dit indeklima for fugtigt, selvom dit hus er ordentligt isoleret, og du sørger for at lufte ud flere gange dagligt? Så kan det være, du skal investere i en luftrenser. Hvis du vil vide mere om, hvad en luftrenser kan gøre for dig og dit indeklima, så læs med her.

Hvad er en luftrenser?

En luftrenser er er maskine, som kan rense luften. Den kan efter sigende fjerne partikler og gasser som pollen, støv og røg, og derfor kan den være med til at forbedre dit indeklima. På grund af dette, kan luftrenseren også være god til mennesker med allergi eller andre helbredsmæssige komplikationer. Udover at fjerne partikler og gasser, er der også nogle luftrensere, som kan fjerne lugte. Disse luftrensere kan blandt andet være gode til mennesker, der flytter ind i et hjem, hvor der tidligere har været røget.

Derfor er et sundt indeklima vigtigt

Indeklimaet betegner et rums indendørs forhold, hvor blandt andet temperatur, luftfugtighed, støj, lugt og fugt er med til at afgøre, hvor sundt og behageligt det er at være i rummet. Alle disse punkter har du selv en indflydelse på. Hvis der er for varmt i rummet, kan du skrue ned for termostaten. Er der for mange lyde, kan du lukke vinduer eller slukke elektroniske apparater.

Tegn på et dårligt indeklima

Hvis dit indeklima ikke er sundt nok, kan du få symptomer som udslæt, hovedpine, kvalme, træthed og svimmelhed. Har du fået disse symptomer, og har du udelukket, at det kan skyldes sygdom, er det vigtigt, at du gør noget ved dit indeklima. For at få et godt indeklima er det blandt vigtigt at lufte ud med gennemtræk flere gange dagligt, gøre rent mindst en gang om ugen og mindske allergifaktorer. Derudover kan du prøve at opsætte en luftrenser, som kan hjælpe med at forbedre dit indeklima.

Dette bør du gøre, inden du får en varmepumpe

Når du skal til at have en varmepumpe, er det vigtigt, at du sørger for, at området hvor pumpen skal monteres, er i god stand. Vi giver dig et par tips og tricks til, hvordan du forbereder dig bedst muligt til den bæredygtige energikilde.

Husets facade, tag og fliser

Husets facade bør være helt ren uden nogle former for skader, skræmmer eller pletter. Er dit tag meget medtaget af vejret, bør du få ordnet taget inden du får anskaffet og monteret solcellerne på taget. Derudover bliver der monteret en generator, som skal stå et sted i nærheden af huset. Disse ting vil vi give dig et par råd til at få klaret.

Her er det også vigtigt, at du sørger for, at området er så pænt så muligt, da generatoren er temmelig tung og skal kunne have et solid underlag at stå på. Har du fliser bør du få dem renset, da generatoren hurtigere bliver beskadiget, hvis fliserne har revner eller lider af flisepest.

Flisepest kan man beskrive som små hvide pletter, som kan ligne ekskrementer fra fugle eller tyggegummi. I de fleste tilfælde er det fliserne, som har det man kalder for flisepest. Måden man får lavet det på, er at få renset fliserne, da udskiftning af dem, både vil være for dyrt og besværligt. Vi vil give dig et godt råd til nogle af Danmarks bedste til at løse dette problem.

Inden du får sat varmepumpen op, bør disse ting være i orden. Vi har et par forslag til, hvordan du kan klare det hele let og enkelt med ét enkelt smæk.

Nanostone er en virksomhed, som specialiserer sig i rensning af tage, facader og fliser. Dette er et dansk firma, som er kendte for deres kvalitetsbevidste arbejde og gode priser. Du kan læse meget mere om disse ydelser på Nanostone.dk.

Tips til hvis du skal male

Inden montørerne sætter din varmpumpe op, bør du overveje at få malet, så det hele ser lækkert og pænt ud til monteringen af diverse genstande til varmepumpen. Det kan godt gå hen og blive en uoverskuelig udfordring, at få malet, når den er sat op og termostaterne i huset er monteret. Derfor anbefaler vi dig at gøre det inden monteringen.

Derfor bør du overveje en hurtig omgang maling, så du kan byde familie og venner ind i det nye dejlige bæredygtige nymalede hjem.

Hos Malgodt.dk kan du finde alt det du har behov for. Du kan også finde tapet, hvis du ønsker at give dit hus lidt kærlighed, hvor det trænger. De tilbyder også mange forskellige former for maling til både udendørs og indendørs.

Ved opsætningen af varmepumpen, kan der komme småskrammer rundt omkring som er svære at undgå. Derfor kan du også få en spartel og tilbehør, hvis du mangler dette. Du kan få alle de gode ting her hos Malgodt.dk.

Ved brug af disse råd, kan du bedre forberede dig på at få monteret en varmepumpen. Det kan være en god idé at gøre ovennævnte ting i god tid i forvejen, så alt kan være hærdet og klargjort til montering af varmepumpeanlægget.

Samlet set er hele denne proces med til at gøre vores verden mere bæredygtig og det er en god investering, da et varmepumpeanlæg vil spare dig for en masse penge på varmeregningerne og du er samtidig med til at gøre en kæmpe forskel for vores planet.

Derfor skal man vælge en varmepumpe

Der er flere fordele ved at vælge en varmepumpe. Hvis du skifter enten dit gas- eller oliefyr ud med en varmepumpe, så kan du spare mange penge på din varmeregning. En varmepumpe give dig en større økonomisk gevinst.

Hvilken varmepumpe skal du købe?

Der er flere ting, som spiller ind ift. hvilken varmepumpe, du skal vælge. Priserne på varmepumper varierer alt efter, hvilken type du vælger. På trods af at varmepumpen skal bruge strøm for at virke, så er den stadig meget billigere, end elvarme er. En varmepumpe kan i udgangspunktet bruges i alle slags huse. Anlægget er på samme størrelse som et køleskab, hvor selve varmeblæseren ikke fylder ret meget. Du kan placere anlægget i en kælder, bryggers eller udenfor. Hvis du vælger en varmepumpe som din primære opvarmningskilde, så er det vigtigt, at dit hus er isoleret godt, ellers vil det have en effekt på varmen, som ikke vil være jævn, men i stedet køre op og ned. Hos Skousen kan du se et stort udvalg af de forskellige varmepumper.

 • Et jordvarmeanlæg er klart den mest effektive løsning, dog kræver denne type anlæg meget plads. Anlægget tager varmen fra jorden, som ledes igennem til varmepumpen via. en lang slange, som er fyldt med væske. Hvis du gerne vil have at varmepumpen, er din primære opvarmningskilde, så er det oplagt at vælge et jordvarmeanlæg, da det sagtens kan være boligens eneste varmekilde. Ulempen ved denne type varmepumpe er, at det er en dyr løsning lige nu og her, det betyder at den økonomiske gevindsten først vil komme senere.
 • Luft til vand varmepumpen fungerer på samme måde som jordvarmeanlægget, men hvor den tager varmen fra luften i stedet for jorden. Den er ikke lige så effektiv som jordvarmeanlægget, men det fylder ikke så meget.

Luft til luft varmepumpen tager varmen fra luften udenfor, som varmer huset op indeni. Den bliver ofte brugt i sommerhuse.

Spar penge med Panasonic varmepumper

Der findes flere forskellige varmekilder: F.eks. fjernvarme, elvarme, olie eller og naturgasfyr. Dog kan det være svært at vælge, hvilken løsning der er den rigtige, da de forskellige varmekilder hver i sær har deres ulemper og fordele. Dog er varmepumper blevet mere og mere populære blandt den danske befolkning, da varmepumper udnytter den tilførte energi langt bedre end de andre varmekilder. Du som husejer kan derfor gøre en væsentlig besparelse på din varmeregning, hvis du vælger at opvarme med en varmepumpe. Udover at du kan spare penge, er der også en masse andre fordele ved varmepumper. 

Varmepumper er miljøvenlige

Varmepumper er meget mere miljøvenlige end andre varmekilder, hvis man sammenligner med olie eller naturgas. Varmepumper har nemlig et meget mindre CO2 udslip end andre varmekilder.

Minimal vedligeholdelse

Vedligeholdelsen af en varmepumpe er minimal. Et oliefyr og et naturgasfyr kræver, at du rengøre det jævnligt, og du skal hele tiden være opmærksom på, om fyret fungerer optimalt. Med en varmepumpe er der blot behov for et servicetjek en gang om året, og der er derfor en kæmpe forskel i den tid, som man skal bruge på vedligeholdelse.

Automatisk

Ligesom du ikke skal sørge for vedligeholdelse, er der heller ikke ret mange andre ting, som du skal være opmærksom på, når du har en varmepumpe. En varmepumpe kører nemlig helt automatisk og behøver ikke alverdens opmærksomhed.

Ikke støjende

En varmepumpe er desuden ikke en ret støjende varmekilde i forhold til andre.

Overvejer du at investere i en varmepumpe?

Antennesmeden tilbyder et bredt udvalg af Panasonic varmepumper. Befinder du dig i nærheden af Helsingør, Hørsholm, Frederiksværk eller Snekkersten, er antennesmeden det oplagte valg. Med Panasonic varmepumper er der masser af penge, og du kan samtidig også nyde godt af alle de andre fordele. Skift dit gamle varmeanlæg ud med en varmepumpe og få en nemmere, billigere og mere miljøvenlig hverdag.

Varmepumpe: Fordele og ulemper

En varmepumpe er et anlæg, som du kan installere i dit hjem. Denne varmepumpe har den fordel, at den udnytter varmen i jorden eller luften afhængig af, hvad det er for en type varmepumpe, som der er tale om. Der findes 3 forskellige former for varmepumper: Jord til vand varmepumpe, luft til vand varmepumpe og luft til luft varmepumpe. Hvis du står og overvejer at skifte dit gamle varmeanlæg ud med et nyt og energisparende varmepumpeanlæg, så er der dog nogle fordele og ulemper, som du bør være opmærksom på, inden du tager den endelige beslutning. Følg med her og læs om de 4 fordele samt de 4 ulemper ved varmepumper.

De 4 fordele

Uanset hvilken varmepumpe du vælger, så er der flere fordele ved at investere i en varmepumpe, og 4 af dem får du her:

 1. Lavere elregning

Den første fordel er, at du sparer penge på elregningen, da varmepumper er langt billigere i drift end den almindelige elvarme. Faktisk siger man, at en varmpumpe kun bruger 25 procent af den elektricitet, som en standard el-radiator bruger.

 1. Kører pr. automatik

Med en varmepumpe skal du ikke bekymre dig om at skulle fylde brændsel eller olie på, da anlægget kører af sig selv.

 1. En miljøvenlig løsning

En varmepumpe er en miljøvenlig løsning, da en varmepumpe udleder meget lidt CO2 i forhold til opvarmning med olie eller naturgas.

 1. Minimal vedligeholdelse

Du skal ikke sørge for ret meget vedligeholdelse. Et servicetjek om året er nok til at holde din varmepumpe i gang.

De 4 ulemper

Dog eksisterer der også nogle ulemper ved varmepumper, og dem får du styr på ved at læse med videre her: 

 1. Ikke C02 neutralt hvis…

Hvis anlægget tilkobles et elnet, hvor energien frembringes via fossile brændstoffer, så er anlægget ikke CO2 neutralt.

 1. En støjende varmekilde

Varmepumper er en støjende varmekilde i forhold til andre.

 1. Kræver et isoleret hus

Varmepumper kræver et hus, der er tilstrækkelig isoleret, hvis den optimale effektivitet skal opnås.

 1. Stor udgift

Installationen af en varmepumpe kan være et større projekt, der ligeledes kræver, at man har penge til det. Her bør man regne med en samlet udgift et stykke over de 100.000 kroner.

Lån penge til installationen af din nye varmepumpe

Har du på nuværende tidspunkt ikke penge til installationen, kan du få det ved at tage et lån via. Hurtiglaanene.dk. Her kan du låne lige præcis det beløb, som du ønsker, og du kan tilmed selv bestemme, hvor lang tid du ønsker at låne dem.

Varm din bolig op med bæredygtig energi

Med en varmepumpe skal du ikke længere bekymre dig for hverken miljøet eller din pengepung. Der findes flere forskellige typer varmepumper, og det er vigtigt, du vælger ud fra din boligtype og dine varmebehov. Læs med her for at få en kort introduktion til de forskellige typer varmepumper.

 

Jordvarme

Varmepumper er et miljømæssigt og økonomisk fornuftigt alternativ til andre almindelige energikilder. Varmepumper findes i forskellige varianter, hvor de mest populære udnytter energien i enten luften eller jorden. En varmepumpe, som udnytter energien i jorden, er især god til dig, der bor i din bolig hele året rundt. Jordvarmeanlægget vil varme din bolig op gennem radiatorer eller gulvarme. Derudover kan denne type varmepumpe også opvarme vandet i din bolig, så du slipper for at tage brusebad i koldt vand. Det er den dyreste type varmepumpe, fordi der skal graves et jordvarmeanlæg ned i din have. Derfor kan du med fordel tage et lån, hvis du vælger at installere denne varmekilde i din bolig. Lån penge 18 år. Du kan være helt sikker på, at investeringen tjener sig selv ind igen med en betydelig reduktion af din varmeregning.

 

Luft til vand

Denne type varmepumpe er billigere end et jordvarmeanlæg, men du får faktisk næsten samme effekt. En varmepumpe, der udnytter energien i luften, er ofte placeret uden for huset. Ved hjælp af en ventilator bliver luften udefra trukket ind i varmepumpen og ført videre gennem rør, der fortsætter ind i huset. Den opvarmede luft varme både din bolig og dit brugsvand op.

 

Luft til luft

Hvis du leder efter en varmepumpe, der kan varme dit sommerhus op i vintermånederne eller skal fungere som supplerende varme i dit helårshus, er en luft til luft-varmepumpe den rigtige løsning. Denne type varmepumpe kan ikke varme dit brugsvand op, men fungerer super godt som supplement til den primære energikilde som for eksempel olie, elvarme eller gas. Den er ret billig af anskaffe og kræver hverken radiatorer eller gulvvarmesystem. Det er en god idé, at du undersøger markedet grundigt, før du køber en luft til luft-varmepumpe. Kvaliteten er nemlig meget svingende.

Opnå besparelse ved brug af varmepumpe

Ønsker du at få besparelser på din varmeregning i fritidshuset, sommerhuset, kolonihavehuset, boligen og lignende? En let måde at gøre sig nogle gode besparelser på blandt andet varmeregningen er med varmepumper, der er ganske billige i drift i forhold til så mange andre opvarmningskilder. En fordel ved en varmepumper er, at den benytter noget af den naturlige luft og omdanner denne kolde luft til varmere luft, man får ind i boligen. På den måde er varmepumpen også meget betjeningsvenlig, hvilket vil sige, at den er let at betjene, mens man også kan korrigere forholdsvist præcist og hurtigt på temperaturerne. Dette leder allerede til den første ting, man skal være opmærksom på, når man køber sig en varmepumpe, hvilket er temperaturintervaller. Det kan være en fordel at vide, hvilket udendørs temperaturinterval varmepumpen kan arbejde i, hvor minimumsgrænsen anbefales at være mellem -15 og -30 grader.

Parametre der bør overvejes ved køb af varmepumpe

Uanset om varmepumpen skal benyttes til opvarmning, nedkøling eller begge dele, er der nogle parametre, man skal have overvejet, inden man erhverver sig en ny varmepumpe, hvilket blandt andet er gældende for SCOP-værdien. Denne fortæller noget om den energieffektivitet, den givne varmepumpe har i løbet af et helt år. Det er en af de bedste måder, hvorpå man kan sammenligne forskellige modeller af varmepumper, da det giver et overblik over, hvor god modellen er til at producere varme i forhold til benyttet energi. Jo højere SCOP-værdien er, jo bedre evne har varmepumpen til at producere varme.

Skal man benytte varmepumpen til at opvarme vand til radiatorer og brugsvand, er det vigtigt at få valgt en luft til vand-varmepumpe, da luft til luft-varmepumper blot kan opvarme kølig luft til varm luft eller sågar omvendt. Vælger man varianten med luft til vand, er det en stor fordel at vælge en varmepumpe med akkumuleringstank, der siges at være en buffer eller et batteri. Varmepumpen sørger for, at vandet i akkumuleringstanken er varmt, således varmepumpen ikke skal starte op og slukke hele tiden.

Varmepumper er en god investering – sådan får man råd

Herudover er der også nogle lydniveauer, man skal tage højde for, da de forskellige modeller har forskellige støjniveauer, hvilket skal afstemmes i forhold til egne grænser og behov, mens der måske også er nogle naboer, der skal tages hensyn til i denne forbindelse. Herudover er der varme- og køleeffekten, der også afviger en del fra model til model, og dette bør også afstemmes med de krav og behov, der end måtte være hertil. En varmepumpe er en investering, der på sigt kan give gode og solide besparelser på varme og elregning, hvorfor det kan være en fordel at tage sig et lån for at få råd til erhvervelsen, da det er en investering, der på sigt kan tjene sig selv ind igen – klik her og bliv klogere.

Varmepumpe til sommerhuset – hvad skal jeg vælge?

En varmepumpe kan være effektiv i forbindelse med opvarmning af dit sommerhus. Det er dog vigtigt, at du vælger den rette type af varmepumpe. I og med, at der findes et hav af forskellige varmepumper på markedet, så kan det være vanskeligt at vurdere, hvilken pumpe, der er den bedste. Der er rigtig mange gode varmepumper, der adskiller sig på baggrund af flere punkter. Det betyder også, at der er mange aspekter, der skal tages op til grundig overvejelse.

Du skal blandt andet gøre dig overvejelser om, hvad formålet med anskaffelsen er, hvor meget, du er villig til at investere i skrivende stund, og hvor hurtigt besparelsen skal kunne mærkes. De fleste har et ønske om, at kunne tjene deres investering hjem hurtigst muligt. Oftest vil de billigere modeller ikke give en større besparelse på sigt, men de tjener sig dog hurtigt hjem. Derfor er det også vigtigt, at det er noget, du sørger for at have med i dine overvejelser.

Den bedste varmepumpe findes med udgangspunkt i dine behov

Det er umuligt at sige, hvilken varmepumpe, der er den bedste for dit vedkommende. Det er noget, der afhænger af dine konkrete behov. Den bedste løsning er, at alliere dig med en fagperson, der kan hjælpe dig med at afdække dine behov bedst muligt. Der er stor forskel på, om du skal opvarme et stort hus i flere plan med gulvvarme sammenlignet med et sommerhus i ét plan. Har du ikke selv konkret viden om området, så er det bedste at opsøge nogen, der har.

Prisen er ikke det altoverskyggende aspekt

Mange har deres primære fokus på det økonomiske aspekt, hvis de står over for at skulle investere i en varmepumpe til deres sommerhus. Prisen er ikke noget, du kan komme udenom, men det er dog særdeles vigtigt, at det ikke er et altoverskyggende aspekt – der er mange punkter, der skal prioriteres over prisen. Er du dog i tvivl, om du kan finansiere projektet selv, så kan du klikke her for at læse information omkring lån på nettet.

Sådan nedsætter du dit CO2 forbrug

Klimaforandringerne bliver mere og mere seriøse. Vejrforholdene ændrer sig drastisk, og der er store huller i ozonlaget. Der skal store forandringer til for at ændre problemet, men vi kan alle tage små skridt i den rigtige retning.

Mange forskere og eksperter har flere gange slået fast, at de små ting, vi hver især kan gøre, også hjælper på problemet. Her får du 5 tips til, hvad du selv kan gøre.

 1. Spis mere grønt

Dette tip er både godt for din sundhed og klimaet. Du behøver ikke at blive veganer eller vegetar, men hvis du nedsætter dit forbrug af kød og mejeriprodukter, vil det også være en væsentlig forbedring. Det er særligt oksekød og lam der er syndere.

På nettet findes der et utal af gode opskrifter og idéer til at få mere grønt ind i kosten. Insisterer du på din røde bøf, kan du i stedet vælge at bruge dine penge på lækkert, økologisk kvalitetskød en eller to dage om ugen og spise vegetarisk de andre dage.

 1. Skift bilen ud med elcyklen

Rigtig mange danskere pendler hver dag et længere stykke i bilen. Har du over 10 km til arbejde, virker det uoverskueligt at skulle tage cyklen. Hvis du investerer i en elcykel, kan du nemt køre op til 25 km/t og hurtigt komme frem uden at være alt for svedig. Det vil også give lidt ekstra motion i hverdagen og spare på udgifterne til benzin.

 1. Efterisoler din bolig

Hvis du bor i en ældre bolig, kan du formentlig spare mange penge og CO2 ved at efterisolere. Efterisolering af loft og hulmure er nemt og billigt.

Hvis du gerne vil efterisolere eller investere i andre klimabesparende aktiviteter med det samme, kan du tage et hurtigt og billigt lån hos Kassekreditten.dk.

 1. Alternative ferieformer

Når sommerens ferie skal planlægges, skal man også tænke over sit klimaaftryk. Mange glemmer at flyrejsen til Thailand eller storbyweekenden brænder rigtig, rigtig meget CO2 af.

Nyd i stedet det skandinaviske sommerland eller udfordre jer selv med en cykelferie. Hvis I vil ned i sydens varme, er det bedre at vælge kør-selv-ferien.

 

 1. Et kig i gaderoben

Modeindustrien er en af de mest forurenende. Der dukker heldigvis flere og flere firmaer op, der tager stilling til deres produktionsmetoder. Køb hellere færre stykker kvalitetstøj der er produceret forsvarligt, end mange stykker tøj der har kort levetid.