Sørg for ordentlig isolering hvis varmepumpen skal have den optimale effekt

Varmepumper er noget af det hotteste inden for opvarmning af huse, fordi de både er energirigtige og besparende i forhold til strøm, som er godt for pengepungen. Men varmepumpens funktion vil gå tabt, hvis huset ikke er ordentligt isoleret. For da vil varmen fra varmepumpen ryge ud af huset igen. Og idéen med en varmepumpe er blandt andet at udnytte luften udefra og varme den op og bruge den inde i huset. Hvis den så ryger ud igen, så har man varmet luften op med lidt strøm uden så meget nytte.

 

Få undersøgt om huset er ordentligt isoleret

For at få huset gennemset bør du tage kontakt til en professionel. Her kan du få afklaring på, om huset er godt isoleret. En af de store syndere, hvor huset kan være dårligt isoleret, er i hulmuren. Der er mange, som ikke er klar over, om der er en hulmur i huset. Hulmuren består af det hul, som er imellem indre vægge og ydrevægge. Hvis dette hul ikke er udfyldt, så er huset ikke godt isoleret der. Således kan man få lavet en efterisolering. Læs mere om efterisolering her.

 

Det kan også være, at det er loftet, som skal efterisoleres, eller måske er vinduer og døre utætte. Uanset hvad anbefales det, at du får en ekspert til at komme og tjekke efter, så du ved, hvad du skal gøre for at få et tæt hus. Så har varmepumpen de bedste forudsætninger for at fungere optimalt.

 

Få et fradrag og tilskud ved efterisolering

I Danmark kan du i skrivende stund udnytte håndværkerfradraget. Det vil sige, at hvis du for eksempel skal have lavet efterisolering, så kan du trække 27% fra af arbejdslønnen inklusive moms. Desuden kan du få et statstilskud, da efterisolering omfatter en energioptimering, som staten vil støtte.

Få et sundere indeklima – køb en luftrenser

Er dit indeklima for fugtigt, selvom dit hus er ordentligt isoleret, og du sørger for at lufte ud flere gange dagligt? Så kan det være, du skal investere i en luftrenser. Hvis du vil vide mere om, hvad en luftrenser kan gøre for dig og dit indeklima, så læs med her.

Hvad er en luftrenser?

En luftrenser er er maskine, som kan rense luften. Den kan efter sigende fjerne partikler og gasser som pollen, støv og røg, og derfor kan den være med til at forbedre dit indeklima. På grund af dette, kan luftrenseren også være god til mennesker med allergi eller andre helbredsmæssige komplikationer. Udover at fjerne partikler og gasser, er der også nogle luftrensere, som kan fjerne lugte. Disse luftrensere kan blandt andet være gode til mennesker, der flytter ind i et hjem, hvor der tidligere har været røget.

Derfor er et sundt indeklima vigtigt

Indeklimaet betegner et rums indendørs forhold, hvor blandt andet temperatur, luftfugtighed, støj, lugt og fugt er med til at afgøre, hvor sundt og behageligt det er at være i rummet. Alle disse punkter har du selv en indflydelse på. Hvis der er for varmt i rummet, kan du skrue ned for termostaten. Er der for mange lyde, kan du lukke vinduer eller slukke elektroniske apparater.

Tegn på et dårligt indeklima

Hvis dit indeklima ikke er sundt nok, kan du få symptomer som udslæt, hovedpine, kvalme, træthed og svimmelhed. Har du fået disse symptomer, og har du udelukket, at det kan skyldes sygdom, er det vigtigt, at du gør noget ved dit indeklima. For at få et godt indeklima er det blandt vigtigt at lufte ud med gennemtræk flere gange dagligt, gøre rent mindst en gang om ugen og mindske allergifaktorer. Derudover kan du prøve at opsætte en luftrenser, som kan hjælpe med at forbedre dit indeklima.

Dette bør du gøre, inden du får en varmepumpe

Når du skal til at have en varmepumpe, er det vigtigt, at du sørger for, at området hvor pumpen skal monteres, er i god stand. Vi giver dig et par tips og tricks til, hvordan du forbereder dig bedst muligt til den bæredygtige energikilde.

Husets facade, tag og fliser

Husets facade bør være helt ren uden nogle former for skader, skræmmer eller pletter. Er dit tag meget medtaget af vejret, bør du få ordnet taget inden du får anskaffet og monteret solcellerne på taget. Derudover bliver der monteret en generator, som skal stå et sted i nærheden af huset. Disse ting vil vi give dig et par råd til at få klaret.

Her er det også vigtigt, at du sørger for, at området er så pænt så muligt, da generatoren er temmelig tung og skal kunne have et solid underlag at stå på. Har du fliser bør du få dem renset, da generatoren hurtigere bliver beskadiget, hvis fliserne har revner eller lider af flisepest.

Flisepest kan man beskrive som små hvide pletter, som kan ligne ekskrementer fra fugle eller tyggegummi. I de fleste tilfælde er det fliserne, som har det man kalder for flisepest. Måden man får lavet det på, er at få renset fliserne, da udskiftning af dem, både vil være for dyrt og besværligt. Vi vil give dig et godt råd til nogle af Danmarks bedste til at løse dette problem.

Inden du får sat varmepumpen op, bør disse ting være i orden. Vi har et par forslag til, hvordan du kan klare det hele let og enkelt med ét enkelt smæk.

Nanostone er en virksomhed, som specialiserer sig i rensning af tage, facader og fliser. Dette er et dansk firma, som er kendte for deres kvalitetsbevidste arbejde og gode priser. Du kan læse meget mere om disse ydelser på Nanostone.dk.

Tips til hvis du skal male

Inden montørerne sætter din varmpumpe op, bør du overveje at få malet, så det hele ser lækkert og pænt ud til monteringen af diverse genstande til varmepumpen. Det kan godt gå hen og blive en uoverskuelig udfordring, at få malet, når den er sat op og termostaterne i huset er monteret. Derfor anbefaler vi dig at gøre det inden monteringen.

Derfor bør du overveje en hurtig omgang maling, så du kan byde familie og venner ind i det nye dejlige bæredygtige nymalede hjem.

Hos Malgodt.dk kan du finde alt det du har behov for. Du kan også finde tapet, hvis du ønsker at give dit hus lidt kærlighed, hvor det trænger. De tilbyder også mange forskellige former for maling til både udendørs og indendørs.

Ved opsætningen af varmepumpen, kan der komme småskrammer rundt omkring som er svære at undgå. Derfor kan du også få en spartel og tilbehør, hvis du mangler dette. Du kan få alle de gode ting her hos Malgodt.dk.

Ved brug af disse råd, kan du bedre forberede dig på at få monteret en varmepumpen. Det kan være en god idé at gøre ovennævnte ting i god tid i forvejen, så alt kan være hærdet og klargjort til montering af varmepumpeanlægget.

Samlet set er hele denne proces med til at gøre vores verden mere bæredygtig og det er en god investering, da et varmepumpeanlæg vil spare dig for en masse penge på varmeregningerne og du er samtidig med til at gøre en kæmpe forskel for vores planet.

Derfor skal man vælge en varmepumpe

Der er flere fordele ved at vælge en varmepumpe. Hvis du skifter enten dit gas- eller oliefyr ud med en varmepumpe, så kan du spare mange penge på din varmeregning. En varmepumpe give dig en større økonomisk gevinst.

Hvilken varmepumpe skal du købe?

Der er flere ting, som spiller ind ift. hvilken varmepumpe, du skal vælge. Priserne på varmepumper varierer alt efter, hvilken type du vælger. På trods af at varmepumpen skal bruge strøm for at virke, så er den stadig meget billigere, end elvarme er. En varmepumpe kan i udgangspunktet bruges i alle slags huse. Anlægget er på samme størrelse som et køleskab, hvor selve varmeblæseren ikke fylder ret meget. Du kan placere anlægget i en kælder, bryggers eller udenfor. Hvis du vælger en varmepumpe som din primære opvarmningskilde, så er det vigtigt, at dit hus er isoleret godt, ellers vil det have en effekt på varmen, som ikke vil være jævn, men i stedet køre op og ned. Hos Skousen kan du se et stort udvalg af de forskellige varmepumper.

 • Et jordvarmeanlæg er klart den mest effektive løsning, dog kræver denne type anlæg meget plads. Anlægget tager varmen fra jorden, som ledes igennem til varmepumpen via. en lang slange, som er fyldt med væske. Hvis du gerne vil have at varmepumpen, er din primære opvarmningskilde, så er det oplagt at vælge et jordvarmeanlæg, da det sagtens kan være boligens eneste varmekilde. Ulempen ved denne type varmepumpe er, at det er en dyr løsning lige nu og her, det betyder at den økonomiske gevindsten først vil komme senere.
 • Luft til vand varmepumpen fungerer på samme måde som jordvarmeanlægget, men hvor den tager varmen fra luften i stedet for jorden. Den er ikke lige så effektiv som jordvarmeanlægget, men det fylder ikke så meget.

Luft til luft varmepumpen tager varmen fra luften udenfor, som varmer huset op indeni. Den bliver ofte brugt i sommerhuse.

Spar penge med Panasonic varmepumper

Der findes flere forskellige varmekilder: F.eks. fjernvarme, elvarme, olie eller og naturgasfyr. Dog kan det være svært at vælge, hvilken løsning der er den rigtige, da de forskellige varmekilder hver i sær har deres ulemper og fordele. Dog er varmepumper blevet mere og mere populære blandt den danske befolkning, da varmepumper udnytter den tilførte energi langt bedre end de andre varmekilder. Du som husejer kan derfor gøre en væsentlig besparelse på din varmeregning, hvis du vælger at opvarme med en varmepumpe. Udover at du kan spare penge, er der også en masse andre fordele ved varmepumper. 

Varmepumper er miljøvenlige

Varmepumper er meget mere miljøvenlige end andre varmekilder, hvis man sammenligner med olie eller naturgas. Varmepumper har nemlig et meget mindre CO2 udslip end andre varmekilder.

Minimal vedligeholdelse

Vedligeholdelsen af en varmepumpe er minimal. Et oliefyr og et naturgasfyr kræver, at du rengøre det jævnligt, og du skal hele tiden være opmærksom på, om fyret fungerer optimalt. Med en varmepumpe er der blot behov for et servicetjek en gang om året, og der er derfor en kæmpe forskel i den tid, som man skal bruge på vedligeholdelse.

Automatisk

Ligesom du ikke skal sørge for vedligeholdelse, er der heller ikke ret mange andre ting, som du skal være opmærksom på, når du har en varmepumpe. En varmepumpe kører nemlig helt automatisk og behøver ikke alverdens opmærksomhed.

Ikke støjende

En varmepumpe er desuden ikke en ret støjende varmekilde i forhold til andre.

Overvejer du at investere i en varmepumpe?

Antennesmeden tilbyder et bredt udvalg af Panasonic varmepumper. Befinder du dig i nærheden af Helsingør, Hørsholm, Frederiksværk eller Snekkersten, er antennesmeden det oplagte valg. Med Panasonic varmepumper er der masser af penge, og du kan samtidig også nyde godt af alle de andre fordele. Skift dit gamle varmeanlæg ud med en varmepumpe og få en nemmere, billigere og mere miljøvenlig hverdag.

Varmepumpe: Fordele og ulemper

En varmepumpe er et anlæg, som du kan installere i dit hjem. Denne varmepumpe har den fordel, at den udnytter varmen i jorden eller luften afhængig af, hvad det er for en type varmepumpe, som der er tale om. Der findes 3 forskellige former for varmepumper: Jord til vand varmepumpe, luft til vand varmepumpe og luft til luft varmepumpe. Hvis du står og overvejer at skifte dit gamle varmeanlæg ud med et nyt og energisparende varmepumpeanlæg, så er der dog nogle fordele og ulemper, som du bør være opmærksom på, inden du tager den endelige beslutning. Følg med her og læs om de 4 fordele samt de 4 ulemper ved varmepumper.

De 4 fordele

Uanset hvilken varmepumpe du vælger, så er der flere fordele ved at investere i en varmepumpe, og 4 af dem får du her:

 1. Lavere elregning

Den første fordel er, at du sparer penge på elregningen, da varmepumper er langt billigere i drift end den almindelige elvarme. Faktisk siger man, at en varmpumpe kun bruger 25 procent af den elektricitet, som en standard el-radiator bruger.

 1. Kører pr. automatik

Med en varmepumpe skal du ikke bekymre dig om at skulle fylde brændsel eller olie på, da anlægget kører af sig selv.

 1. En miljøvenlig løsning

En varmepumpe er en miljøvenlig løsning, da en varmepumpe udleder meget lidt CO2 i forhold til opvarmning med olie eller naturgas.

 1. Minimal vedligeholdelse

Du skal ikke sørge for ret meget vedligeholdelse. Et servicetjek om året er nok til at holde din varmepumpe i gang.

De 4 ulemper

Dog eksisterer der også nogle ulemper ved varmepumper, og dem får du styr på ved at læse med videre her: 

 1. Ikke C02 neutralt hvis…

Hvis anlægget tilkobles et elnet, hvor energien frembringes via fossile brændstoffer, så er anlægget ikke CO2 neutralt.

 1. En støjende varmekilde

Varmepumper er en støjende varmekilde i forhold til andre.

 1. Kræver et isoleret hus

Varmepumper kræver et hus, der er tilstrækkelig isoleret, hvis den optimale effektivitet skal opnås.

 1. Stor udgift

Installationen af en varmepumpe kan være et større projekt, der ligeledes kræver, at man har penge til det. Her bør man regne med en samlet udgift et stykke over de 100.000 kroner.

Lån penge til installationen af din nye varmepumpe

Har du på nuværende tidspunkt ikke penge til installationen, kan du få det ved at tage et lån via. Hurtiglaanene.dk. Her kan du låne lige præcis det beløb, som du ønsker, og du kan tilmed selv bestemme, hvor lang tid du ønsker at låne dem.

Varm din bolig op med bæredygtig energi

Med en varmepumpe skal du ikke længere bekymre dig for hverken miljøet eller din pengepung. Der findes flere forskellige typer varmepumper, og det er vigtigt, du vælger ud fra din boligtype og dine varmebehov. Læs med her for at få en kort introduktion til de forskellige typer varmepumper.

 

Jordvarme

Varmepumper er et miljømæssigt og økonomisk fornuftigt alternativ til andre almindelige energikilder. Varmepumper findes i forskellige varianter, hvor de mest populære udnytter energien i enten luften eller jorden. En varmepumpe, som udnytter energien i jorden, er især god til dig, der bor i din bolig hele året rundt. Jordvarmeanlægget vil varme din bolig op gennem radiatorer eller gulvarme. Derudover kan denne type varmepumpe også opvarme vandet i din bolig, så du slipper for at tage brusebad i koldt vand. Det er den dyreste type varmepumpe, fordi der skal graves et jordvarmeanlæg ned i din have. Derfor kan du med fordel tage et lån, hvis du vælger at installere denne varmekilde i din bolig. Lån penge 18 år. Du kan være helt sikker på, at investeringen tjener sig selv ind igen med en betydelig reduktion af din varmeregning.

 

Luft til vand

Denne type varmepumpe er billigere end et jordvarmeanlæg, men du får faktisk næsten samme effekt. En varmepumpe, der udnytter energien i luften, er ofte placeret uden for huset. Ved hjælp af en ventilator bliver luften udefra trukket ind i varmepumpen og ført videre gennem rør, der fortsætter ind i huset. Den opvarmede luft varme både din bolig og dit brugsvand op.

 

Luft til luft

Hvis du leder efter en varmepumpe, der kan varme dit sommerhus op i vintermånederne eller skal fungere som supplerende varme i dit helårshus, er en luft til luft-varmepumpe den rigtige løsning. Denne type varmepumpe kan ikke varme dit brugsvand op, men fungerer super godt som supplement til den primære energikilde som for eksempel olie, elvarme eller gas. Den er ret billig af anskaffe og kræver hverken radiatorer eller gulvvarmesystem. Det er en god idé, at du undersøger markedet grundigt, før du køber en luft til luft-varmepumpe. Kvaliteten er nemlig meget svingende.

Opnå besparelse ved brug af varmepumpe

Ønsker du at få besparelser på din varmeregning i fritidshuset, sommerhuset, kolonihavehuset, boligen og lignende? En let måde at gøre sig nogle gode besparelser på blandt andet varmeregningen er med varmepumper, der er ganske billige i drift i forhold til så mange andre opvarmningskilder. En fordel ved en varmepumper er, at den benytter noget af den naturlige luft og omdanner denne kolde luft til varmere luft, man får ind i boligen. På den måde er varmepumpen også meget betjeningsvenlig, hvilket vil sige, at den er let at betjene, mens man også kan korrigere forholdsvist præcist og hurtigt på temperaturerne. Dette leder allerede til den første ting, man skal være opmærksom på, når man køber sig en varmepumpe, hvilket er temperaturintervaller. Det kan være en fordel at vide, hvilket udendørs temperaturinterval varmepumpen kan arbejde i, hvor minimumsgrænsen anbefales at være mellem -15 og -30 grader.

Parametre der bør overvejes ved køb af varmepumpe

Uanset om varmepumpen skal benyttes til opvarmning, nedkøling eller begge dele, er der nogle parametre, man skal have overvejet, inden man erhverver sig en ny varmepumpe, hvilket blandt andet er gældende for SCOP-værdien. Denne fortæller noget om den energieffektivitet, den givne varmepumpe har i løbet af et helt år. Det er en af de bedste måder, hvorpå man kan sammenligne forskellige modeller af varmepumper, da det giver et overblik over, hvor god modellen er til at producere varme i forhold til benyttet energi. Jo højere SCOP-værdien er, jo bedre evne har varmepumpen til at producere varme.

Skal man benytte varmepumpen til at opvarme vand til radiatorer og brugsvand, er det vigtigt at få valgt en luft til vand-varmepumpe, da luft til luft-varmepumper blot kan opvarme kølig luft til varm luft eller sågar omvendt. Vælger man varianten med luft til vand, er det en stor fordel at vælge en varmepumpe med akkumuleringstank, der siges at være en buffer eller et batteri. Varmepumpen sørger for, at vandet i akkumuleringstanken er varmt, således varmepumpen ikke skal starte op og slukke hele tiden.

Varmepumper er en god investering – sådan får man råd

Herudover er der også nogle lydniveauer, man skal tage højde for, da de forskellige modeller har forskellige støjniveauer, hvilket skal afstemmes i forhold til egne grænser og behov, mens der måske også er nogle naboer, der skal tages hensyn til i denne forbindelse. Herudover er der varme- og køleeffekten, der også afviger en del fra model til model, og dette bør også afstemmes med de krav og behov, der end måtte være hertil. En varmepumpe er en investering, der på sigt kan give gode og solide besparelser på varme og elregning, hvorfor det kan være en fordel at tage sig et lån for at få råd til erhvervelsen, da det er en investering, der på sigt kan tjene sig selv ind igen – klik her og bliv klogere.

Varmepumpe til sommerhuset – hvad skal jeg vælge?

En varmepumpe kan være effektiv i forbindelse med opvarmning af dit sommerhus. Det er dog vigtigt, at du vælger den rette type af varmepumpe. I og med, at der findes et hav af forskellige varmepumper på markedet, så kan det være vanskeligt at vurdere, hvilken pumpe, der er den bedste. Der er rigtig mange gode varmepumper, der adskiller sig på baggrund af flere punkter. Det betyder også, at der er mange aspekter, der skal tages op til grundig overvejelse.

Du skal blandt andet gøre dig overvejelser om, hvad formålet med anskaffelsen er, hvor meget, du er villig til at investere i skrivende stund, og hvor hurtigt besparelsen skal kunne mærkes. De fleste har et ønske om, at kunne tjene deres investering hjem hurtigst muligt. Oftest vil de billigere modeller ikke give en større besparelse på sigt, men de tjener sig dog hurtigt hjem. Derfor er det også vigtigt, at det er noget, du sørger for at have med i dine overvejelser.

Den bedste varmepumpe findes med udgangspunkt i dine behov

Det er umuligt at sige, hvilken varmepumpe, der er den bedste for dit vedkommende. Det er noget, der afhænger af dine konkrete behov. Den bedste løsning er, at alliere dig med en fagperson, der kan hjælpe dig med at afdække dine behov bedst muligt. Der er stor forskel på, om du skal opvarme et stort hus i flere plan med gulvvarme sammenlignet med et sommerhus i ét plan. Har du ikke selv konkret viden om området, så er det bedste at opsøge nogen, der har.

Prisen er ikke det altoverskyggende aspekt

Mange har deres primære fokus på det økonomiske aspekt, hvis de står over for at skulle investere i en varmepumpe til deres sommerhus. Prisen er ikke noget, du kan komme udenom, men det er dog særdeles vigtigt, at det ikke er et altoverskyggende aspekt – der er mange punkter, der skal prioriteres over prisen. Er du dog i tvivl, om du kan finansiere projektet selv, så kan du klikke her for at læse information omkring lån på nettet.

Sådan nedsætter du dit CO2 forbrug

Klimaforandringerne bliver mere og mere seriøse. Vejrforholdene ændrer sig drastisk, og der er store huller i ozonlaget. Der skal store forandringer til for at ændre problemet, men vi kan alle tage små skridt i den rigtige retning.

Mange forskere og eksperter har flere gange slået fast, at de små ting, vi hver især kan gøre, også hjælper på problemet. Her får du 5 tips til, hvad du selv kan gøre.

 1. Spis mere grønt

Dette tip er både godt for din sundhed og klimaet. Du behøver ikke at blive veganer eller vegetar, men hvis du nedsætter dit forbrug af kød og mejeriprodukter, vil det også være en væsentlig forbedring. Det er særligt oksekød og lam der er syndere.

På nettet findes der et utal af gode opskrifter og idéer til at få mere grønt ind i kosten. Insisterer du på din røde bøf, kan du i stedet vælge at bruge dine penge på lækkert, økologisk kvalitetskød en eller to dage om ugen og spise vegetarisk de andre dage.

 1. Skift bilen ud med elcyklen

Rigtig mange danskere pendler hver dag et længere stykke i bilen. Har du over 10 km til arbejde, virker det uoverskueligt at skulle tage cyklen. Hvis du investerer i en elcykel, kan du nemt køre op til 25 km/t og hurtigt komme frem uden at være alt for svedig. Det vil også give lidt ekstra motion i hverdagen og spare på udgifterne til benzin.

 1. Efterisoler din bolig

Hvis du bor i en ældre bolig, kan du formentlig spare mange penge og CO2 ved at efterisolere. Efterisolering af loft og hulmure er nemt og billigt.

Hvis du gerne vil efterisolere eller investere i andre klimabesparende aktiviteter med det samme, kan du tage et hurtigt og billigt lån hos Kassekreditten.dk.

 1. Alternative ferieformer

Når sommerens ferie skal planlægges, skal man også tænke over sit klimaaftryk. Mange glemmer at flyrejsen til Thailand eller storbyweekenden brænder rigtig, rigtig meget CO2 af.

Nyd i stedet det skandinaviske sommerland eller udfordre jer selv med en cykelferie. Hvis I vil ned i sydens varme, er det bedre at vælge kør-selv-ferien.

 

 1. Et kig i gaderoben

Modeindustrien er en af de mest forurenende. Der dukker heldigvis flere og flere firmaer op, der tager stilling til deres produktionsmetoder. Køb hellere færre stykker kvalitetstøj der er produceret forsvarligt, end mange stykker tøj der har kort levetid.

Spar penge ved køb af VVS artikler online

Som boligejer vil man selvfølgelig gerne spare penge på en række af de forskellige renoveringer, som man foretager i sin bolig. Et sted hvor der for alvor kan være rigtig mange penge at spare for dig som boligejer er ved køb af sådan noget som eksempelvis VVS-artikler, eftersom man kan finde vidt forskellige priser på netop denne type produkter. Continue Reading…

PSO og varmepumper

I øjeblikket diskuteres PSO afgiften på det højeste, både bag lukkede døre og i medierne.

Der er i øjeblikket fremsat forslag om fjernelse af afgifter på det el, der anvendes til til opvarmning af private boliger samt opladning af el biler.
Læs om elbesparelser her

Ideen er, at gøre den grønne omstilling mere el orienteret, da vi har 42% grøn vindmølle strøm i kablerne allerede og det vil være hensigtsmæssigt for Danmark som helhed, at overgå til endnu mere el brug frem for olie, træpiller og gas.

På meget lang sigt er det meningen langt mere el skal komme fra grønne kilder og dermed vil Danmark kunne reducere CO2 udslippet markant.

Intet er afgjort endnu, så er du interesseret i en varmepumpe, vil det være en god idé, at følge med i debatten og særligt 3 behandlingen af lovforslaget i folketinget.