Derfor skal man vælge en varmepumpe

Der er flere fordele ved at vælge en varmepumpe. Hvis du skifter enten dit gas- eller oliefyr ud med en varmepumpe, så kan du spare mange penge på din varmeregning. En varmepumpe give dig en større økonomisk gevinst.

Hvilken varmepumpe skal du købe?

Der er flere ting, som spiller ind ift. hvilken varmepumpe, du skal vælge. Priserne på varmepumper varierer alt efter, hvilken type du vælger. På trods af at varmepumpen skal bruge strøm for at virke, så er den stadig meget billigere, end elvarme er. En varmepumpe kan i udgangspunktet bruges i alle slags huse. Anlægget er på samme størrelse som et køleskab, hvor selve varmeblæseren ikke fylder ret meget. Du kan placere anlægget i en kælder, bryggers eller udenfor. Hvis du vælger en varmepumpe som din primære opvarmningskilde, så er det vigtigt, at dit hus er isoleret godt, ellers vil det have en effekt på varmen, som ikke vil være jævn, men i stedet køre op og ned. Hos Skousen kan du se et stort udvalg af de forskellige varmepumper.

  • Et jordvarmeanlæg er klart den mest effektive løsning, dog kræver denne type anlæg meget plads. Anlægget tager varmen fra jorden, som ledes igennem til varmepumpen via. en lang slange, som er fyldt med væske. Hvis du gerne vil have at varmepumpen, er din primære opvarmningskilde, så er det oplagt at vælge et jordvarmeanlæg, da det sagtens kan være boligens eneste varmekilde. Ulempen ved denne type varmepumpe er, at det er en dyr løsning lige nu og her, det betyder at den økonomiske gevindsten først vil komme senere.
  • Luft til vand varmepumpen fungerer på samme måde som jordvarmeanlægget, men hvor den tager varmen fra luften i stedet for jorden. Den er ikke lige så effektiv som jordvarmeanlægget, men det fylder ikke så meget.

Luft til luft varmepumpen tager varmen fra luften udenfor, som varmer huset op indeni. Den bliver ofte brugt i sommerhuse.

This entry was posted in Varmepumpe nyt. Bookmark the permalink.