Opnå besparelse ved brug af varmepumpe

Ønsker du at få besparelser på din varmeregning i fritidshuset, sommerhuset, kolonihavehuset, boligen og lignende? En let måde at gøre sig nogle gode besparelser på blandt andet varmeregningen er med varmepumper, der er ganske billige i drift i forhold til så mange andre opvarmningskilder. En fordel ved en varmepumper er, at den benytter noget af den naturlige luft og omdanner denne kolde luft til varmere luft, man får ind i boligen. På den måde er varmepumpen også meget betjeningsvenlig, hvilket vil sige, at den er let at betjene, mens man også kan korrigere forholdsvist præcist og hurtigt på temperaturerne. Dette leder allerede til den første ting, man skal være opmærksom på, når man køber sig en varmepumpe, hvilket er temperaturintervaller. Det kan være en fordel at vide, hvilket udendørs temperaturinterval varmepumpen kan arbejde i, hvor minimumsgrænsen anbefales at være mellem -15 og -30 grader.

Parametre der bør overvejes ved køb af varmepumpe

Uanset om varmepumpen skal benyttes til opvarmning, nedkøling eller begge dele, er der nogle parametre, man skal have overvejet, inden man erhverver sig en ny varmepumpe, hvilket blandt andet er gældende for SCOP-værdien. Denne fortæller noget om den energieffektivitet, den givne varmepumpe har i løbet af et helt år. Det er en af de bedste måder, hvorpå man kan sammenligne forskellige modeller af varmepumper, da det giver et overblik over, hvor god modellen er til at producere varme i forhold til benyttet energi. Jo højere SCOP-værdien er, jo bedre evne har varmepumpen til at producere varme.

Skal man benytte varmepumpen til at opvarme vand til radiatorer og brugsvand, er det vigtigt at få valgt en luft til vand-varmepumpe, da luft til luft-varmepumper blot kan opvarme kølig luft til varm luft eller sågar omvendt. Vælger man varianten med luft til vand, er det en stor fordel at vælge en varmepumpe med akkumuleringstank, der siges at være en buffer eller et batteri. Varmepumpen sørger for, at vandet i akkumuleringstanken er varmt, således varmepumpen ikke skal starte op og slukke hele tiden.

Varmepumper er en god investering – sådan får man råd

Herudover er der også nogle lydniveauer, man skal tage højde for, da de forskellige modeller har forskellige støjniveauer, hvilket skal afstemmes i forhold til egne grænser og behov, mens der måske også er nogle naboer, der skal tages hensyn til i denne forbindelse. Herudover er der varme- og køleeffekten, der også afviger en del fra model til model, og dette bør også afstemmes med de krav og behov, der end måtte være hertil. En varmepumpe er en investering, der på sigt kan give gode og solide besparelser på varme og elregning, hvorfor det kan være en fordel at tage sig et lån for at få råd til erhvervelsen, da det er en investering, der på sigt kan tjene sig selv ind igen – klik her og bliv klogere.

This entry was posted in Energi. Bookmark the permalink.