Sådan finder du den rette varmepumpe

Søger du et mere miljøvenligt og ikke mindst billigere alternativ til elvarme? Med varmepumper er du sikret begge dele, da de er eldrevne og opvarmer dit hus ved at flytte energi fra omgivelserne til dit opvarmningssystem. Det betyder, at pumpen udnytter varme fra eksempelvis luften og jorden og overfører den til din gulvvarme og dine radiatorer. Dog kan den også blæse det direkte ind som varm luft. Hvis du måske stadig ikke helt forstår, hvordan det kan lade sig gøre, kommer her en hurtig forklaring. Når varmepumpen overfører energi, sker det ved, at et kølemiddel skiftevis fordamper og kondenserer. Du kan faktisk sammenligne processen med den, der foregår i et køleskab eller en aircondition, men de to processer adskiller sig dog fra hinanden ved, at varmepumpen overfører energi ind i dit hus, hvorimod et køleskab jo fører energi ud af køleskabet.

 

Luft-til-vand varmepumpen

Med en luft til vand varmepumpe får du både en pumpe, som kan benyttes til at opvarme din bolig, men faktisk også dit vand. Kort fortalt fungerer en luft-til-vand-varmepumpe på samme måde som et olie- eller gasfyr, hvor den primære energikilde blot er skiftet ud med luften udenfor. Der er altså tale om en miljøvenlig løsning på flere parametre.

Teknikken bag denne pumpe ligner til forveksling den i luft-til-luft-varmepumpen, men i en varmepumpe med luft-til-vand benyttes varmen i stedet til at varme vandet op i din bolig, således det kan bruges både i køkken og bad samt i dine radiatorer. Varmepumpen placeres på din bolig udenfor.

 

Hvad skal du vælge?

Når du skal på udkig efter en varmepumpe, bør du gøre dig nogle overvejelser, i forhold til hvor varmepumpen skal benyttes, og hvor meget opvarmning du ønsker. Du kan for eksempel benytte en luft-til-luft-varmepumpe i sommerhuset eller i din helårsbolig som supplement til det eksisterende varmeanlæg, mens en luft-til-vand og jordvarmeanlæg nemt kan erstatte dit olie- eller gasfyr.

 

This entry was posted in Varmepumpe nyt. Bookmark the permalink.