Sådan nedsætter du dit CO2 forbrug

Klimaforandringerne bliver mere og mere seriøse. Vejrforholdene ændrer sig drastisk, og der er store huller i ozonlaget. Der skal store forandringer til for at ændre problemet, men vi kan alle tage små skridt i den rigtige retning.

Mange forskere og eksperter har flere gange slået fast, at de små ting, vi hver især kan gøre, også hjælper på problemet. Her får du 5 tips til, hvad du selv kan gøre.

  1. Spis mere grønt

Dette tip er både godt for din sundhed og klimaet. Du behøver ikke at blive veganer eller vegetar, men hvis du nedsætter dit forbrug af kød og mejeriprodukter, vil det også være en væsentlig forbedring. Det er særligt oksekød og lam der er syndere.

På nettet findes der et utal af gode opskrifter og idéer til at få mere grønt ind i kosten. Insisterer du på din røde bøf, kan du i stedet vælge at bruge dine penge på lækkert, økologisk kvalitetskød en eller to dage om ugen og spise vegetarisk de andre dage.

  1. Skift bilen ud med elcyklen

Rigtig mange danskere pendler hver dag et længere stykke i bilen. Har du over 10 km til arbejde, virker det uoverskueligt at skulle tage cyklen. Hvis du investerer i en elcykel, kan du nemt køre op til 25 km/t og hurtigt komme frem uden at være alt for svedig. Det vil også give lidt ekstra motion i hverdagen og spare på udgifterne til benzin.

  1. Efterisoler din bolig

Hvis du bor i en ældre bolig, kan du formentlig spare mange penge og CO2 ved at efterisolere. Efterisolering af loft og hulmure er nemt og billigt.

Hvis du gerne vil efterisolere eller investere i andre klimabesparende aktiviteter med det samme, kan du tage et hurtigt og billigt lån hos Kassekreditten.dk.

  1. Alternative ferieformer

Når sommerens ferie skal planlægges, skal man også tænke over sit klimaaftryk. Mange glemmer at flyrejsen til Thailand eller storbyweekenden brænder rigtig, rigtig meget CO2 af.

Nyd i stedet det skandinaviske sommerland eller udfordre jer selv med en cykelferie. Hvis I vil ned i sydens varme, er det bedre at vælge kør-selv-ferien.

 

  1. Et kig i gaderoben

Modeindustrien er en af de mest forurenende. Der dukker heldigvis flere og flere firmaer op, der tager stilling til deres produktionsmetoder. Køb hellere færre stykker kvalitetstøj der er produceret forsvarligt, end mange stykker tøj der har kort levetid.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.