Sådan sparer du penge på varmeregningen

Vinteren er over os og måske er du en af dem som skruer en ekstra takt op for radiatoren? I så fald, har du nok prøvet, når varmeregningen er rullet ind og er lidt dyrere end hvad du håbede på. Men, vi har løsningen, for med disse simple tips, kan du faktisk spare mange penge. Læs med!

Hav styr på radiatoren

Et af de apparater, som virkelig kan spare dig på regningen, er din radiator. Hen over de kolde vintermåneder tyr de fleste til at skrue godt op for radiatoren. Derfor er det først og fremmest vigtigt at du har styr på, hvordan du på bedst muligt vis får udnyttet radiatorens varme – uden at det skal koste ekstra.

Noget meget glemmer er at skrue ned for radiatoren, når du lufter ud. På den måde sikrer du at du ikke bruger ekstra på varmeregningen. Husk desuden at have flere radiatorer i gang på samme tid, for på den måde holder du et stabilt temperaturniveau. Sørg også gerne for at sætte temperaturen forholdsvis lavt eller middel, da det virkelig også sparer dig for mange kroner.

Invester i en brændeovn

En hel genial løsning – især op til vinteren – er at investere i en brændeovn. Ikke nok med at den er yderst hyggelig og samler hele familien, er den også en oplagt løsning på at spare på varmeregningen.

Har du brug for noget ekstra økonomisk? Find et nemt lån her.

Der er faktisk flere økonomiske fordele ved at have en brændeovn. Grunden til dette er, at en brændeovn alene kan opvarme hele din bolig, og du kan, ligesom med en radiator, selv justere varmen. Udover dette er en brændeovn faktisk nemt at holde, når først den er installeret.

Der findes selvfølgelig mange forskellige typer brændeovne med hver sit design, men dem alle sikrer dig en lun og behagelig stue. Et lille tip at få med på vejen er dog at investere i en såkaldt konvektionsovn, da den fordeler varmen gennem luftcirkulation og på den måde får du en mere jævn varme i dit hjem.

Husk at du også kan investere i en nyere og ikke mest yderst miljøvenlig brændeovn. Det bliver ikke bedre!

Udluftningen hjælper

Der er nok mange som ikke tænker over det, men faktisk hjælper det på varmen at lufte hyppigere ud i dit hjem. Det gør det, fordi at dit hjem har behov for frisk cirkulationen. Derfor bør du lufte hyppigere ud i kortere tid. Hvis du lufter ud et par gange i ugen i længere tid, vil dine vægge samt møbler faktisk blive kølet ned og dermed tager det endnu længere at varme hjemmet op igen. Hvis du derimod lufter ud i kortere tid, bliver luften udskiftet og hjemmet er dermed hurtigere at varme op igen.

Husk også sommeren

Det er en selvfølge at radiatorerne ikke skal være varme om sommeren. Men, hvis du blot har lukket for termostaten på din radiator, bruger du faktisk stadig penge på din varmregning. En familie på fire personer kan faktisk spare helt op til 1000 kr. årligt ved at slukke for radiatoren.

Hvis du desuden vil tjekke op på hvor meget du reelt set bruger på varmeregning, kan du aflæse varmemåleren én gang om ugen. På den måde kan du holde øje med dit forbrug og dermed få mere overblik men ikke mindst motivation til ar spare på varmen. På samme tid er du også sikret at opdage hvis varmeforbruget pludseligt bliver for højt.

Hvad end årstiderne byder på, er der tricks at hente, hvis du ønsker at spare på varmeregningen. Disse tricks vil du med garanti ikke glemme forløbeligt. God vinter!

This entry was posted in Varmeforsyning. Bookmark the permalink.