Sørg for ordentlig isolering hvis varmepumpen skal have den optimale effekt

Varmepumper er noget af det hotteste inden for opvarmning af huse, fordi de både er energirigtige og besparende i forhold til strøm, som er godt for pengepungen. Men varmepumpens funktion vil gå tabt, hvis huset ikke er ordentligt isoleret. For da vil varmen fra varmepumpen ryge ud af huset igen. Og idéen med en varmepumpe er blandt andet at udnytte luften udefra og varme den op og bruge den inde i huset. Hvis den så ryger ud igen, så har man varmet luften op med lidt strøm uden så meget nytte.

 

Få undersøgt om huset er ordentligt isoleret

For at få huset gennemset bør du tage kontakt til en professionel. Her kan du få afklaring på, om huset er godt isoleret. En af de store syndere, hvor huset kan være dårligt isoleret, er i hulmuren. Der er mange, som ikke er klar over, om der er en hulmur i huset. Hulmuren består af det hul, som er imellem indre vægge og ydrevægge. Hvis dette hul ikke er udfyldt, så er huset ikke godt isoleret der. Således kan man få lavet en efterisolering. Læs mere om efterisolering her.

 

Det kan også være, at det er loftet, som skal efterisoleres, eller måske er vinduer og døre utætte. Uanset hvad anbefales det, at du får en ekspert til at komme og tjekke efter, så du ved, hvad du skal gøre for at få et tæt hus. Så har varmepumpen de bedste forudsætninger for at fungere optimalt.

 

Få et fradrag og tilskud ved efterisolering

I Danmark kan du i skrivende stund udnytte håndværkerfradraget. Det vil sige, at hvis du for eksempel skal have lavet efterisolering, så kan du trække 27% fra af arbejdslønnen inklusive moms. Desuden kan du få et statstilskud, da efterisolering omfatter en energioptimering, som staten vil støtte.

This entry was posted in Varmepumpe nyt. Bookmark the permalink.