Varm din bolig op med bæredygtig energi

Med en varmepumpe skal du ikke længere bekymre dig for hverken miljøet eller din pengepung. Der findes flere forskellige typer varmepumper, og det er vigtigt, du vælger ud fra din boligtype og dine varmebehov. Læs med her for at få en kort introduktion til de forskellige typer varmepumper.

 

Jordvarme

Varmepumper er et miljømæssigt og økonomisk fornuftigt alternativ til andre almindelige energikilder. Varmepumper findes i forskellige varianter, hvor de mest populære udnytter energien i enten luften eller jorden. En varmepumpe, som udnytter energien i jorden, er især god til dig, der bor i din bolig hele året rundt. Jordvarmeanlægget vil varme din bolig op gennem radiatorer eller gulvarme. Derudover kan denne type varmepumpe også opvarme vandet i din bolig, så du slipper for at tage brusebad i koldt vand. Det er den dyreste type varmepumpe, fordi der skal graves et jordvarmeanlæg ned i din have. Derfor kan du med fordel tage et lån, hvis du vælger at installere denne varmekilde i din bolig. Lån penge 18 år. Du kan være helt sikker på, at investeringen tjener sig selv ind igen med en betydelig reduktion af din varmeregning.

 

Luft til vand

Denne type varmepumpe er billigere end et jordvarmeanlæg, men du får faktisk næsten samme effekt. En varmepumpe, der udnytter energien i luften, er ofte placeret uden for huset. Ved hjælp af en ventilator bliver luften udefra trukket ind i varmepumpen og ført videre gennem rør, der fortsætter ind i huset. Den opvarmede luft varme både din bolig og dit brugsvand op.

 

Luft til luft

Hvis du leder efter en varmepumpe, der kan varme dit sommerhus op i vintermånederne eller skal fungere som supplerende varme i dit helårshus, er en luft til luft-varmepumpe den rigtige løsning. Denne type varmepumpe kan ikke varme dit brugsvand op, men fungerer super godt som supplement til den primære energikilde som for eksempel olie, elvarme eller gas. Den er ret billig af anskaffe og kræver hverken radiatorer eller gulvvarmesystem. Det er en god idé, at du undersøger markedet grundigt, før du køber en luft til luft-varmepumpe. Kvaliteten er nemlig meget svingende.

This entry was posted in Energi. Bookmark the permalink.