Vidste du, at dine solcellers effekt kan reduceres med 40% allerede første år?

Hvis du er en af de mange tusinde danskere, der har valgt at mindske co2 udslippet og gøre noget godt for miljøet. Så har du måske også fået opsat solceller på dit tag. I den forbindelser har du været i gang med at beregne hvor mange kwh du har brug for at producere for at kunne dække dit energiforbrug. Du har også overvejet hvor på taget eller på hvilket tag solcellerne skal placeres for at du får den allerbedste effekt og det bedste afkast på din investering.

Investeringen i et solcelleanlæg er stor, og fordelene er ikke helt så gode som de har været. Din tilbagebetalingstid er blevet længere, da du ikke længere får penge for den el du sender ud på nettet. Det betyder nu at man er meget mere opmærksom på størrelsen af det solcelleanlæg man anskaffer sig.

Hvad så hvis nu du finder ud af, at anlægget producerer 40% mindre end beregnet? Det kan nemlig sagtens være tilfældet, hvis ikke du renser dine solceller jævnligt. Faktisk estimeres det, at på kun et år samles der så meget skidt på dine solceller at effekten reduceres med helt op til 40%. Desværre er der en falsk opfattelse af at solcellerne renses når det regner. Det er ikke tilfældet fordi meget af støvet, skidtet og algerne ikke vaskes af i regnvejr, da de kan have sat sig rigtig godt fast på anlægget.

Du skal derfor holde godt øje med dit anlæg og om der sidder skidt på solcellerne. Opdager du at dine solceller er beskidte, anbefales det at du tager kontakt til et firma der udfører rens af solceller. Da solcellerne er utrolig følsomme og ikke tåler kemi kræver det en special udviklet proces at fjerne skidtet fra dine solceller.

This entry was posted in Energi. Bookmark the permalink.