Billig eller dyr varmepumpe ?

Pas på med de billige varmepumper

De helt billige luft til luft varmepumper er produceret til de varme lande og med eneste formål at køle. De er udviklet til netop det formål og optimeret til at være bedst til køling.

I Danmark er der kun varmt få måneder om året og derfor skal du gå efter en varmepumpe, som er udviklet og optimeret til at varme. De er typisk langt mere energi effektive, når de varmer, end de billige.

De billige varmepumper, er dem du finder i byggemarkederne, til lavere priser end dem du finder hos de professionelle firmaer, der lever af at sælge el besparende varmepumpe teknologi. Se eventuelt mere på Varmepumpe-priser.dk

I 2010 lavede fpn en sammenligning af de Energimærkninger du finder på de billigste varmepumper med det i praksis målte energiforbrug og de billige levede ikke op til mærkningen – de dumpede fatalt.
Reglerne blev strammet i 2013 og Energistyrelsen har testet på ny – se resultatet her

Læs også den Svenske Energistyrelses test

De varmepumper du skal gå efter, er dem der kan klare at varme selvom udetemperaturen er på mindst –15 grader og gerne under.
Kan den kun lige præcist klare -15 grader, skal den gerne placeres i en ude skjuler, der sørger for minimum af chill factor, når det blæser. Står vinden direkte ind på udedelen, vil den skulle kunne klare meget lavere temperaturer.

De bedste af varmepumperne er desuden ofte langt mere lydsvage end de billigste -husk at sammenlign dB ved max varme og slumre tilstand.

 

Priserne

Prisen på en luft til luft varmepumpe begynder helt nede på omkring de 5.000 kroner.
De helt billige er dog ikke egnet til primær varmekilde og fungerer meget ringe ved minusgrader. (de fryser til)

De gode varmepumper af høj kvalitet produceret til vores klima koster fra omkring 12.000 og op til godt 35.000.
Tilbehør som f.eks. udeskjuler kan købes for omkring Kr. 1.200,00 og de populære GSM moduler, der giver mulighed for overvågning af temperatur samt opstart af pumpen liger på omkring 3.000.