Guide – Sådan lægger du ny græsplæne

Trænger haven til en omlægning af plænen? Så fortvivl ikke, der er mange billige og nemme løsninger. Som ikke kræver professionelt arbejde. Du kan blot bruge din gamle plæne. Din græsplæne skal etableres som ny, og det kræver læring at vide hvordan.

Spar penge

Der er rigtig mange penge som kan spares, ved selv at lægge sin nye græsplæne. Hvis du skal have en anlægsgartner ud, som er på timeløn, bliver pengene hurtigt brugt. Det er faktisk ikke så svært at lægge en ny plæne.

Hvordan anlægger man en ny græsplæne?

Nu er vi nået til sagen, hvor du skal lære kort og præcist i praksis hvordan en plæne skal anlægges hurtigt og nemt, som du altid har drømt om. Det er ikke så vanskeligt, så bare kom i gang.

Forberedelse, og fremgang:

 1. Luft jorden
 • For at jorden kan få luft, kan du bruge en havefræser, du får en jord der er løs, luftig og klar til at modtage vand og diverse næringsstoffer.
 1. Få styr på kvaliteten af din jord
 • Sørg for at det øverste lag af jordet er fyldt med næring, og en masse mikroorganismer. Så du kan tilføre fra din gamle kompost, så du er fri for at bruge penge på noget, som du allerede har brugt penge på. Bland det med en greb.
 1. Ret jorden
 • Det er vigtigt at din jord ikke er i flere plan, det skal rettes af så det er i et plan, brug evt. en europalle eller en træplade og fræs over med en havetraktor eller lign.
 1. Lufthullerne er no go
 • Det er vigtigt at lufthuller bliver fjernet. Du kan tromle det jordede område, så din jord ikke bliver ujævn.
 1. Riv jorden
 • Jorden skal være ren, det er derfor en god ide inden du begynder med såningen og lign, at du sørger for at fjerne sten og blade.

Sådan sår du dit nye græs

Forarbejdet er gjort, og du er nu klar til såningen af dit nye græs. Der er intet værre end grønne totter i plænen hvor intet er rettet ud, så følg med hvis du vil vide hvordan du sår så lige som muligt.

 1. Antal græsfrø?
  • Hvor mange græsfrø skal du egentlig bruge? Hvis du skal så på 50 kvadratmeter er det omkring 1 kg du skal bruge.
 2. Sådan sår du det
  • Giv jorden et jævnt lag, hav tålmodighed. Riv evt. jorden, så de kommer derhen hvor de skal.
 3. Troml jorden.
  • Tromling af jorden er bedst så frøene kommer ned i jorden, og er klar til at spire. Det er nemlig bedst at det ikke ryger med op når det blæser. For så har det ikke nået at sætte rødder.

Et godt råd:

Hvis du har blomsterbede i nærheden så husk for filan at du ikke skal kaste det derover, for det bliver ved med at dukke op. Det samme med blæst, så ikke en dag hvor det blæser, du risikerer at få græs steder du ikke vil.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.