Sådan får du en flot have

At eje en flot have kan godt være noget af en udfordring. Der dukker nemt uventede gæster op, og tingene kan være svære at rette ud. Men med denne guide kan du få et stort overblik over arbejdet i haven, så det bliver så godt som muligt.

 

Du skal blot være forberedt på, at jo større haven er, jo større er arbejdet og omvendt, og det kan af den grund være en god idé at planlægge sin tid.

 

Skab et godt udgangspunkt

For at skabe et godt og solidt fundament for en flot have, er det vigtigt at arbejde for det. Alt efter, hvordan din have ser ud nu, vil en rodet have uden tvivl kræve en del mere arbejde, end hvis den allerede er ryddelig. Et godt udgangspunkt er faktisk det vigtigste, for uden at haven er grundlæggende ordentlig, er det nærmest umuligt at gøre den flot. Herunder kan du se en lille liste med gode tips til arbejdet for det gode fundament:

 

  • Trim græsset. Det er altid lettere at arbejde med haven, når græsset er klippet helt kort.
  • Fjern stubbe og overskydende planter. Noget af det vigtigste er at fjerne stubbe, der ofte kan virke uovervindelige. Du kan let fjerne dem med stubfræsere, der hurtigt river dem op af jorden. Ukrudt, blade og andre overskydende planter er også essentielle at få fjernet.

 

Dekoration

At dekorere sin have dækker over en del. Som udgangspunkt kan man sige, at det betyder, at du tilføjer ting til haven, så den bliver endnu flottere. Eksempler på flotte dekorationer er buske, planter, potteplanter og andet, der har med planter at gøre. En anden ting kan være dekorative ting som springvand, havebord eller bænke. Du kan dekorere din have lige præcis som du ønsker den – for haven skal absolut være et personligt udtryk.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.